Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den største katastrofen i en rik historie

Australia slakter eget 4 x 100 m-lag.

UTENFOR PALLEN: De australske herrene (t.v) klarte ikke å følge de beste stafettlagene i gårsdagens 4 x 100 meter fri. Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski
UTENFOR PALLEN: De australske herrene (t.v) klarte ikke å følge de beste stafettlagene i gårsdagens 4 x 100 meter fri. Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski Vis mer

Australske medier var ikke nådige i kritikken over at herrelaget på 4 x 100 meter fri mislyktes i å sikre seg en svømmemedalje i OL søndag.

Det hele blir i landets aviser beskrevet som en mørk dag og en av de største svømmekatastrofene i Australias historie.

- At vi feilet i å ta medalje på 4 x 100 meter er den største katastrofen i en rik historie som går helt tilbake til da Fanny Durack vant OL-gull i Stockholm i 1912, skriver Sydney-avisen Daily Telegraph.

Australierne stilte utvilsomt et sterkt lag på stafetten, men ødela for seg selv underveis i løpet. James Magnussen, James Roberts, Eamon Sullivan og Matt Targett var favoritter, men endte utenfor seierspallen. Frankrike vant overraskende foran USA og Russland.

Særlig var det Magnussen, verdens raskeste svømmer i 2012, som fikk hard medfart.

- Australia har bare sett den selvsikre, modige og vanvittig raske James Magnussen. Søndag så de en rystet mann som vandret døsig rundt og stirret i luften. Han ante ikke hvordan han skulle reagere på nederlag, skriver Sydney Morning Herald.

Under Shanghai-VM i fjor ledet Magnussen det australske laget til gull nettopp på 4 x 100 meter fri. Senere fulgte han opp med triumf på den individuelle 100-meteren.

21-åringen må nå komme over nederlaget og konsentrere seg om onsdagens 100 meter i London-bassenget. Da vil han forsøke å tukte brasilianske Cesar Cielos verdensrekord.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media