Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den største nedturen i mitt fotballiv

Ståles FCK taper 140 millioner på Champions League-tapet.

PINLIG NEDERLAG: Ståle Solbakken var selvsikker før kampen, men Champions League-drømmen ble knust av kypriotisk motstand. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX
PINLIG NEDERLAG: Ståle Solbakken var selvsikker før kampen, men Champions League-drømmen ble knust av kypriotisk motstand. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no) Apoel Nikosia - FC København 3-1, 3-2 sammenlagt.

Det danske mesterlaget spilte i kveld om en plass i Champions League-gruppespillet. Den deltakelsen hadde ifølge danske medier gitt nesten 140 millioner norske kroner i klubbkasse.

De millionene kan de nå se langt etter.

For FCK gikk nemlig på et sjokkerende tap på Kypros.

NORDEN UTSLÅTT: Det blir ingen nordiske innslag i Champions League denne sesongen, etter at FC København gikk på et pinlig nederlag på Kypros. Foto: AP
NORDEN UTSLÅTT: Det blir ingen nordiske innslag i Champions League denne sesongen, etter at FC København gikk på et pinlig nederlag på Kypros. Foto: AP Vis mer

- Dette er den største skuffelsen i mitt fotballiv. Vi gjør stygge feil og slipper inn for enkle mål. Vi er bedre enn dem og bør slå de ut, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

- Ikke en fiasko
«FC Kollaps. Ligegyldigt hvad Ståle Solbakken måtte mene, så var FCK's præstation og Champions League-exit på Cypern en fadæse,» skrev Ekstra Bladet etter kampen.

- Jeg vil ikke kalle dette en fiasko, men vi skal slå dette laget. Det hadde vært en fiasko om vi ikke skulle spilt europeisk fotball i høst, sier FCK-direktør Flemming Østergaard til Viasat.

Fredag er nemlig København med i trekningen til Europa League. Det er likevel en mager, mager trøst.

SJOKKSTART: Etter bare to minutter scoret Apel Nikosia for første gang. De puttet to til og FCK vært svært ineffektive i den andre enden. Foto: EPA
SJOKKSTART: Etter bare to minutter scoret Apel Nikosia for første gang. De puttet to til og FCK vært svært ineffektive i den andre enden. Foto: EPA Vis mer

- Jeg er ekstremt skuffet. Vi kom aldri inn i kampen. Det så tilfeldig ut, spillerne var nervøse - det så merkelig ut, sier «Don Ø».

- Arrogant
Københavnerne hadde bare med seg 1-0 fra hjemmemøtet med kypriotene, men få trodde at Apoel virkelig kunne ryste de danske mesterne.

Ståle Solbakken var blant dem som var sikker på seier. Litt for sikker, mente mange.

- Det var den mest arrogante trener jeg noensinne har møtt, sa en kypriotisk journalist etter Solbakkens pressekonferanse tirsdag kveld.

Den norske treneren var nemlig fylt med selvtillit, noe som var tydelig i svarene hans. Blant annet da han fikk spørsmål om han trodde FCK kunne gå videre dersom laget spilte på samme måte som da det ble 1-0 i Parken.

- I Parken vant det beste laget. Så spørsmålet bør være hvor godt dere har tenkt å spille, svarte Solbakken

Svar på tiltale
Han fikk svar etter to minutter. Da viste middelhavsgutta at de ikke er med i Champions League-kvaliken for moro skyld.

KORTVARIG GLEDE: FCK-spillerne feirer målet til Dame N'Doye - men Apoel slo tilbake og gikk videre. Foto: EPA
KORTVARIG GLEDE: FCK-spillerne feirer målet til Dame N'Doye - men Apoel slo tilbake og gikk videre. Foto: EPA Vis mer

Kamil Kosowski banket inn 1-0 etter svakt forsvarsspill og kvarteret seinere scoret Chrysostomos Michail på enkelt på straffe etter en klønete Zdenek Pospech-felling. Da så det helsvart ut for Nordens største fotballklubb.

Noen minutter etter tente Dame N'Doye håpet da han headet inn en redusering. Akkurat da var København videre, men så snudde kampen igjen

Michail fikk stå helt alene på et innlegg og han scoret sitt andre for kvelden og lagene gikk til pause på stillingen 3-1 til Apoel.

FC København tok virkelig kontroll over kampen etter hvilen, men de misbrukte flere store sjanser. Kypriotene scoret på alt de skapte før pause, mens danskene var svært lite effektive i kveld.

Jesper Grønkjær kom inn i andreomgangen, og det satte fart på danskene - men foran mål var de litt tannløse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling