Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den største prestasjonen i moderne norsk fotballhistorie

Festet med 15 000 i natt - nå hylles Deilas gullhelter.

(Dagbladet): Det satt kanskje langt inne, men når det først løsnet, så rant gullregnet i strie strømmer i Drammen i går kveld.

Ola Kamaras skuldersenkende scoring etter 53 minutter ga Strømsgodset roen de trengte, og til slutt ble seieren som sikret gullet like overbevisende som resten av drammensernes sesong.

Nå hylles de rundt om i fotballnorge.

- I et økonomisk perspektiv er seriegullet 2013 den største prestasjonen i moderne norsk fotballhistorie, skriver Dagbladets Morten Pedersen i sin kommentar dagen derpå, og fortsetter:

- Det forteller enda mer om Ronny Deila. Som i går kveld ble kronet som Norges beste fotballtrener. Ikke bare fordi han kan faget. Like mye fordi han kan spillerne som utøver det.

Ring Eggen VGs Knut Espen Svegaarden fokuserer også på Deilas rolle i suksessen, og ber Godset-treneren ringe Nils Arne Eggen for å finne ut hvordan han kan fortsette den.

- For nå står Deila foran sin største utfordring i karrieren: Holde Strømsgodset på toppen, og videreutvikle laget slik at det har noe å gjøre i Europa, skriver kommentatoren.

Forsiden av Drammens Tidende roper «Gull!» i dag, det skulle bare mangle når det er 43 år siden sist. Men det er altså ikke bare i elvebyen det gratuleres.

Moldes Ole Gunnar Solskjær er blant dem som vet hvordan det føles å bli seriemester i Tippeligaen.

- Strømsgodset har vært det beste laget, de har spilt underholdende fotball og scoret flest. Hjemme er de dessuten utrolig vanskelige å spille mot, sier Solskjær til Rbnett.

Festet i natt Også gullrival Rosenborg gratulerte drammenserne i går kveld.

DET OBLIGATORISKE GULLKYSSET: Stefan Johansen og kjæresten i går kveld. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
DET OBLIGATORISKE GULLKYSSET: Stefan Johansen og kjæresten i går kveld. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Strømsgodset taklet presset, og vant etter hvert overbevisende. De har ett poeng mer enn oss, og de har scoret flere mål enn oss. Det er bare å gratulere Ronny, Jostein, Espeseth og hle Strømsgodset, de er verdige mestere, sier trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

- Gratulerer Godset. Takk for en kjempespennende innspurt. Det viste seg til slutt at dere var bedre enn oss i år, og gullet er fortjent, skriver RBK-midtbanespiller Mikkel «Mix» Diskerud, som hadde lovet gullbonusen sin til Haugesund dersom RBK fikk hjelp derfra.

Det fikk de ikke.

I stedet kunne Strømsgodsets spillere og trenere feste sammen med byen sin i natt, og det gjorde de til gangs. Ifølge lokalavisa var rundt 15 000 samlet på Bragernes Torg for å feire sine helter.

- Jeg er litt tom, men utrolig stolt. Det er dette fotball handler om, skape underholdning på stadion, og få samlet en by. Det har vi oppnådd i dag. Et cupgull er ikke i nærheten av dette, sier Ronny Deila etter å ha blitt hyllet fra scenen.

- Jeg håper festen blir bra. Selv om jeg er sliten akkurat nå, blir det nok en del Jack Daniel's på «Kamarinho» i dag, sa målscorer Ola Kamara til Dagbladet i natt, og lanserte dermed også et nytt kallenavn på seg selv.