- Den største skuffelsen i mitt liv

Torres varsler Chelsea-oppvask etter finale-vraking.

SKJULTE SKUFFELSEN: Fernando Torres (t.v.) jublet hemningsløst etter Chelseas finaleseier mot Bayern München, men innrømmer samtidig at skuffelsen over å starte på benken sannsynligvis var den største skuffelsen han har opplevd.Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpix
SKJULTE SKUFFELSEN: Fernando Torres (t.v.) jublet hemningsløst etter Chelseas finaleseier mot Bayern München, men innrømmer samtidig at skuffelsen over å starte på benken sannsynligvis var den største skuffelsen han har opplevd.Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Med Chelseas finaleseier over Bayern München ble Fernando Torres (28) medlem av et eksklusivt selskap spillere som har vunnet Champions League, EM og VM.

Gleden over det nye tilskuddet til medaljesamlingen ble imidlertid delvis overskygget av skuffelsen over å bli vraket fra startoppstillingen til fordel for Ryan Bertrand - en 22 år gammel venstreback som aldri hadde spilt et eneste europacupminutt før gigantoppgjøret på Allianz Arena.

- Det var en blandet opplevelse fordi jeg føler jeg er på høyde av karrieren, med mer vilje og sult enn jeg har kjent på lang tid. Likevel måtte jeg tilbringe mesteparten av finalen på benken. Det var en stor skuffelse da jeg så lagoppstillingen, sannsynligvis den største skuffelsen i mitt liv. Jeg trodde jeg skulle spille denne kampen, og kunne ikke forestille meg at jeg ikke kom til å gjøre det. Men til slutt fikk jeg muligheten til å ta del og bidra for laget, og det er jeg veldig glad for, sier Torres i et intervju med den spanske journalisten Guillem Balague.

Ukomfortabel Torres kom inn for Salomon Kalou med seks minutter igjen av kampen, like etter at Thomas Müller hadde gitt Bayern ledelsen med et kraftfullt hodestøt. Det var han som framprovoserte corneren Didier Drogba utliknet på, og la ned stor arbeidsinnsats i ekstraomgangene.

Han meldte seg også frivillig i straffesparkkonkurransen, men hevder han ikke fikk lov. Nå varsler han en oppvask med klubbledelsen.

- Denne sesongen har jeg følt ting jeg aldri har følt tidligere. Jeg føler at de har behandlet meg på en måte jeg ikke hadde forventet, og ikke på den måten det ble snakket om da de kjøpte meg. Vi har hatt mange samtaler, og vi kommer til å diskutere framtida mi etter sesongen. Den rollen jeg har hatt denne sesongen, ligger ikke for meg. Det var heller ikke det jeg hadde forventet da jeg kom hit. Jeg er ikke komfortabel. En seier som den i München kompenserer noe, men jeg ønsker at de skal fortelle meg hva som skal skje i fortsettelsen, sier Torres.

Tung tid - Fotballen har behandlet meg bra, og jeg føler det er verdt det, men jeg har vært igjennom en vanskelig tid. Den verste i min karriere. Jeg ønsker ikke å gå igjennom det en gang til. Det har vært mange opp- og nedturer, og ofte har jeg følt meg utenfor. Jeg har ikke vært sikker på hva jeg skal gjøre. Jeg har følt at jeg ikke har visst hvor jeg hører hjemme, fortsetter han.

Samtidig er han takknemlig for all støtten han har fått fra flere hold:

- Jeg er evig takknemlig overfor familien min som har stått ved min side og støttet meg hele veien. Jeg er også glad for støtten fra eierne, som har beskyttet meg. Og særlig fansen. Hadde ikke de vært der for meg denne sesongen, hadde jeg gitt opp.