Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den største snøen i verden

På godt amerikansk vis skryter Utah av å ha den største snøen i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"The greatest snow on earth" står det på bilskiltene i Utah.

Så spørs det da, om amerikanerne med den beste snøen klarer å gi oss det beste showet.

OL begynner om 17 dager.

80 nasjoner, 2500 utøvere, tusenvis av ledere, funksjonærer og pressefolk skal tilbringe 16 dager sammen i og omkring Salt Lake City.

Og kanskje kommer til og med presidenten innom. Det ryktes i alle fall at George W. Bush skal holde en tale under åpningsseremonien den 8. februar.

Og nettopp denne seremonien bør du kanskje få med deg, selv om den går midt på natta norsk tid. Amerikanerne har selvfølgelig ikke glemt hva som skjedde med nasjonen deres 11. september i fjor. Terror-angrepene satte sår som kanskje kan gro, men arrene vil alltid være synlige. Åpningsseremonien vil bli en svært følsom affære.

Terror-frykt

Sannsynligvis vil den også bli verdens tryggeste tilstelning.

Mange, blant andre flere fremtredende norske idrettsutøvere, har uttrykt frykt for å delta. De er nervøse for nye terror-anslag. Frykten blir neppe mindre når de får vite at George W. Bush har planer om å delta.

De burde kanskje revurdere.

Kommer Bush, kommer omtrent halve FBI-staben også. Tryggere sted skal du dermed lete lenge etter.

FBI er allerede tungt på plass i og omkring Salt Lake City. Sikkerhetsforanstaltningene vil bli de strengeste noen sinne. Veisperringer, metalldetektorer og sikkerhetssjekker vil gjøre kjøretiden til og fra arenaene fire ganger så lang som vanlig.

Mye å bevise

Salt Lake kan godt trenge en flying start med litt presidentglans over lekene. Arrangørene har mye å bevise og lite å tape.

Korrupsjonsskandalen som nesten klarte det mange har prøvd, men ingen har klart; å velte mektige Juan Antonio Samaranch, er ikke glemt. Bare fortrengt.

Darlings

Et vinter-OL på amerikansk jord kan bare lykkes om amerikanerne får noen helter å dyrke. Knapt noen er så patriotiske som en vanlig A4-amerikaner.

Og mulighetene til noen nye 'heroes' og 'darlings' er så absolutt til stede.

I kunstløp, som amerikanerne elsker, blir det i fravær av Nancy Karrigan og Tonya Harding et prestisjeoppgjør mellom amerikanske Michelle Kwan og russiske Maria Butyrskaja og Irina Slutskaja.

Kunstløp er utsolgt for lengst. Det samme er alle billettene til hockey-kampene, der USA med NHL-stjerner i fleng er en av de store favorittene.

Så får heller vi nordmenn og svensker slåss om smulene i langrenn og curling.

17 DAGER: Snart begynner OL. Salt Lake City er klare, og har mye å bevise.
DARLING: Michelle Kwan er utpekt som amerikanernes "OL-darling". Skal hun leve opp til det, må hun slå et par knallsterke russere.
Hele Norges coronakart