Den stupende hollender

Chelsea-spiss Jimmy Floyd Hasselbaink headet spektakulært - i eget mål. Det ble avgjørende på St. James' Park i går. Nå er Newcastle for alvor med i gullkampen i Premier League.

Chelsea-angriper Jimmy Floyd Hasselbaink har mange fine mål på samvittigheten - gårsdagens vil nok også bli værende der en stund. Etter en halvtimes spill skrudde Newcastles Nolberto Solano en corner inn mot Chelsea-keeper Carlo Cudicinis trygge hender. Hasselbaink sto helt alene på første stolpe, kastet seg fram og dunket ballen i nettaket.

En klassescoring. Men i feil mål.

Eksploderte

Det som hadde vært en nokså bedagelig affære mellom tabellnaboene, eksploderte etter Newcastles ufortjente ledelse. Det smalt i taklingene, og det lå strødd med svart-hvite spillere i gresset rundt en hevngjerrig Hasselbaink. Utlikningen kom fortjent etter bare fem minutter: Hasselbainks corner fløy over Shay Given, som hadde en laber dag på jobben, og spratt ut mot 16-meteren. Der sto Frank Lampard og satte ballen i nettaket.

Finesse

I andre omgang skulle Chelsea ut og kjempe med seg alle tre poengene - slik gikk det ikke.

- Jeg var fornøyd med kampen, ikke resultatet, oppsummerte Chelsea-sjef Claudio Ranieri.

For selv om kampen var jevn og de siste 45 minuttene langt bedre enn de første, ble oppgjøret avgjort på det Chelsea ikke kunne skryte av i denne kampen - finesse. Etter 53 minutter løp franske Olivier Bernard perfekt inn bak Chelseas forsvarslinje, portugisiske Hugo Viani trillet ballen så presist det kan gjøres, og Bernard chippet inn avgjørelsen bak en fortumlet Carlo Cudicini.

- Jeg så rommet og klarte akkurat å få den lille touchen, forklarer hjemmefansens helt.

Chelsea hadde innsatsen, Newcastle finessen.

Woodgate debuterte

Sir Bobby Robson har beklaget dårlig forsvarspill både i ligaen og utlandet i år. Svaret hans heter Jonathan Woodgate og debuterte i går. Den tidligere Leeds-spilleren gjorde ting enkelt og kjempet seg inn i varmen på St. James' Park.

- Dette var en utrolig forestilling av gutta. Vi oppfylte alt som var krevd av oss. Det var en sekspoengskamp og et flott resultat, sa Woodgate til Sky Sports etter kampen. Hva egen innsats gjaldt, var han litt mer beskjeden:

- Jeg kom meg gjennom det.

Vil vinne serien

Ambisjonene er imidlertid Woodgate helt klar på:

- Jeg kom til denne klubben for å vinne serien. Både Arsenal og Manchester United ser skremmende gode ut, men hvis vi makter å følge dem, hvem vet? sa midtstopperen, som kom fra Leeds for 100 millioner i januar.