Den sure smaken av sølv

Heidi Tjugum Mørks (29) ansiktsuttrykk tydet ikke på det, men den norske keeperen hevdet etter tapet i EM-finalen at hun følte hun hadde vunnet sølv mer enn tapt gullet.

ÅRHUS (Dagbladet): - Nå skal det bli godt å slå ut håret, sa den norske sisteskansen da de norske jentene ankom banketten på rådhuset i Århus en halvtime for seint i går kveld.

Da hang ikke tunga ut av munnen på Heidi lenger.

Hun hadde rukket å smake på sølvet. Og syntes smaken var OK.

- Det er alltid surt å tape en finale, men det føles egentlig ganske bra nå. Jeg synes vi har gjort en bra turnering, og må bare innse at vi ikke strakk til i år. Men vi kan ikke vinne hver gang, sier Heidi Tjugum Mørk til Dagbladet.

Tapte duellen

På forhånd var det fokusert på at keeperduellen mellom Heidi Tjugum Mørk og Danmarks Karin Mortensen ville avgjøre finalen.

Heidi var god i går. Karin var utrolig, og det nye danske stjerneskuddet ble kåret til EMs beste keeper - og turneringens beste spiller uansett posisjon.

- Synes du hun fortjente tittelen som EMs beste?

- Det kommer an på øynene som ser. Men hun har gjort et bra mesterskap. All honnør til henne, smiler Heidi Tjugum Mørk - mens tusenvis av dansker feiret sine EM-helter i levenet utenfor rådhuset i Århus.

Det slår en hvor himmelvid forskjellen er på gull og sølv. På vinnere og tapere.

EM-finalen var lenge akkurat så spennende som man bare drømmer om at en finale skal være. Lagene fulgte hverandre tett gjennom nesten hele kampen. Men de danske piger slokte lyset og sendte Norge inn i sølvmørket da de gikk fra 17-18 til 22-18 på åtte minutter i andre omgang.

Innvilget fri

I dag var Heidi ventet på trening i Viborg klokka 14.30. Men klubbtrener Ulrik Wilbek har gitt sin norske landslagskeeper fri.

- Nå skal det bli deilig med fri, selv om jeg ikke er fysisk sliten. Det er mest mentalt, sier Mørk.

På dopingtesten satt hun sammen med sin danske lagvenninne i Viborg, Katrine Fruelund.

- Vi er bestevenninner, og vi var enige om at begge hadde hatt et bra EM. Og så gjorde vi en avtale om å vinne Champions League med Viborg i år. For jeg vil ha gullet mitt, jeg også, smiler Heidi.

HEIDIS TUNGE DAG: Heidi Tjugum Mørk strekker oppgitt ut tunga under finalen mot Danmark i går. - Nå skal det bli deilig med fri, selv om jeg ikke er fysisk sliten. Det er mest mentalt, forteller Heidi etter det sure tapet.