Den svarte katten

Michael Ballack tror det er til Tysklands fordel at han ikke spiller søndagens VM-finale.

- Kanskje er jeg den svarte katten, kanskje bringer jeg uhell i finaler. Det er sannsynligvis bra at jeg ikke får spille, sa han fredag.

Ballack var glimrende da Leverkusen kjempet om tre titler i år, men klubben ble slått på målstreken i alle tre turneringer. Først glapp seriegullet til Dortmund, så ble det finaletap mot Real Madrid i mestercupen og mot Schalke i den tyske cupen.

Tysklands spiller nummer 13 ble matchvinner to ganger på tre kamper i VMs cupspill, men pådro seg også to gule kort. Dermed får han ikke spille finalen.

Det får sannsynligvis Carsten Ramelow, Bernd Schneider og Oliver Neuville, mens Hans-Jörg Butt tar plass på innbytterbenken.

Landslagssjef Rudi Völler er imponert over Leverkusen-spillernes evne til å legge skuffelsene fra mai bak seg og gi alt for Tyskland.

- Selvsagt var de skuffet da de kom til landslagssamlingen før VM, men jeg sa til dem at de måtte glemme alt som var skjedd. De overtraff mine forventninger, sier Völler.

Med Neuvilles vinnermål i åttedelsfinalen er alle Tysklands matchvinnere i cupspillet Leverkusen-spillere.

- Jeg vil vinne en tittel, det er viktigere enn alt annet akkurat nå. Vi har en ufattelig mulighet til å krone vår sterke sesong med en seier, sier Neuville.

Lucios faste plass i Brasils forsvarstrio betyr at en Leverkusen-spiller blir mester uansett.

- Men om han kommer tilbake som verdensmester, skal vi ha en liten overraskelse klar for ham, advarer Butt.

  • Og i så fall kan Leverkusen-spillerne alltids håpe på neste sesong. Da skal Ballack, den svarte katten, spille for Bayern München.

    (NTB)

NR. 13: Michael Ballack har spilt tre finaler med Bayer Leverkusen i år - og tapt alle. Derfor mener han selv, litt ironisk, at det er lie bra han står over VM-finalen.