Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den svenske femmilskongen gjør comeback på landslaget

Johan Olsson.

TILBAKE I BLÅGULT: Veteranen Johan Olsson har bestemt seg for å gjøre comeback på det svenske landslaget til neste sesong. Foto: Nils Petter Nilsson / EXP / TT / NTB Scanpix
TILBAKE I BLÅGULT: Veteranen Johan Olsson har bestemt seg for å gjøre comeback på det svenske landslaget til neste sesong. Foto: Nils Petter Nilsson / EXP / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/STOCKHOLM (Dagbladet): Femmilskongen Johan Olsson har etter et mislykket år som privat langløper bestemt seg for å gjøre comeback på det svenske langrennslandslaget.

Det røpet han på en pressekonferanse i Stockholm i dag.

- Jeg har fortsatt masse motivasjon. Jeg synes det er utrolig kult å trene. Det er verdens beste jobb. Jeg har kjent hele denne sesongen at jeg har lengtet etter å komme tilbake, sier han, ifølge Expressen.

Sykdom - igjen Olsson satset alt mot å vinne ni mil lange Vasaloppet denne sesongen, men stilte aldri til start på grunn av skader og sykdom.

- Som alle vet har jeg hatt et problem med skader. Planen min var å forsøke å vinne Vasaloppet, og planen var å trene så mye som trengtes for å klare det. I år var det helt enkelt sånn at jeg ikke klarte overgangen (til langløp) raskt nok. Kroppen hang ikke med. Derfor dro jeg på meg en skade, og jeg har vært en del syk også, sier Olsson videre.

Femmilskonge 36-åringen er mest kjent for det fantastiske VM-gullet på femmila under VM i Val di Fiemme i 2013. Under VM i Falun i fjor vant han gull på 15-kilometeren, tok sølv på stafetten og sikret seg bronse på femmila.

En annen stor nyhet fra pressetreffet med det svenske langrennslandslaget i formiddag er at norske Ole Morten Iversen, hjernen bak langrennssatsingen i Meråker, skal trene det svenske damelandslaget sammen med Johan Granath.

Norsk dametrener Ole Morten Iversen, som forøvrig er Emil Iversens far, sier dette om utfordringen som venter:

- Det er kjedelig hvordan Norge har dominert i langrenn de siste årene. Jeg håper at vi som står her kan bidra til en forandring der, sier han.

Rikard Grip fortsetter som svensk landslagssjef. Han sier dette om Ole Morten Iversen:

- Jeg har stor respekt for Ole Morten. Jeg tror virkelig dette er det vi trenger - å få inn påvirkning fra Norge.

SVENSK SJEF: Emil Iversens far Ole Morten Iversen blir trener for det svenske kvinnelandslaget i langrenn fra neste sesong. Foto: Mads Gudim Burheim
SVENSK SJEF: Emil Iversens far Ole Morten Iversen blir trener for det svenske kvinnelandslaget i langrenn fra neste sesong. Foto: Mads Gudim Burheim Vis mer
Hele Norges coronakart