Den svenske statistikken som bør bekymre «Zucca» og New York Rangers

- Han vil klare seg fint. Det er vår minste bekymring.

Følg nattens kamp live i vårt hockeystudio. Kampstart er 0200.

(Dagbladet): - De hadde kniven på strupen og var mer desperate enn oss, sa en skuffet Mats Zuccarello Aasen til NRK.

Nordmannen og New York Rangers kunne ha sikret seg plass i finalen i Stanley Cup-sluttspillet natt til onsdag norsk tid, men måtte gi tapt etter en ellevill kamp mot Montreal Canadians.

Det betyr at det står 3-2 i kamper i best av sju-serien. Rangers får en ny sjanse til å sikre seg finaleplassen dersom de vinner i Madison Square Garden i natt.

Desperate etter seier Med tap i natt vil den siste og avgjørende sluttspillkampen spilles i Quebec. Det vil New York Rangers unngå for en hver pris.

- Vi vil ikke komme tilbake hit for en sjuende kamp, sa Rangers-spiller Marc Staal til New York Daily News da laget tapte 7-4 for to dager siden.

- Vi ønsker desperat å få kampen til å føles som en kamp vi må vinne, og ta det med oss til kampen.

Svak dag Rangers svenske stjernemålvakt, Henrik Lundqvist, fikk en tøff dag på jobben sist. I andre periode, på stillingen 4-1, ble svensken byttet ut.

Da hadde Lundqvist sluppet inn fire mål på 19 skudd.

- Det var ikke hans skyld. Vi er ikke på tå foran ham og hjelper ham ikke nok i dag, sier Zucca ifølge TV 2.

Montreal-spillerne benyttet anledningen til å komme med et stikk mot den svenske målvakten etter kampen.

- Alle prater om at Lundqvist er så god, men har han vært bedre enn vår Tokarski (Dustin, målvakt) denne sesongen? Det synes ikke jeg, sier tremålsscorer Rene Bourque til Aftonbladet.

Svak statistikk Lundqvist har en begredelig statistikk når det gjelder seier i kamper som kan avgjøre hvem som går videre før den sjuende kampen. Svensken har tapt de fem siste kampene hvor klubben hans har hatt mulighet til å ta seg videre før den sjuende kampen.

Sisteskansen har også blitt byttet ut i fire av de fem nevnte kampene.

- Han vil klare seg fint. Det er vår minste bekymring, sier Staal om den svenske keeperen før nattas kamp.

Har troen Henrik Lundqvist har imidlertid statistikken på sin side dersom det skulle bli en sjuende og avgjørende kamp om finalebilletten.

Han har vunnet fem strake avgjørende kamper når lagene har møttes sju ganger, inkludert denne sesongens kamper mot Flyers og Penguins. Det er også NHL-rekord.

- Jeg tror vi kommer til å se en av hans beste opptredener, spesielt siden han kommer tilbake til sitt publikum og vil bli styrket av det, sier Rangers-spiller Brad Richards.

Kan bli historisk I den andre Stanley Cup-semifinalen måtte Chicago Blackhawks holde liv i finaledrømmen i NHL-sluttspillet, og kriget til seg en livsviktig seier mot Los Angeles Kings i et overtidsdrama av de sjeldne onsdag kveld.

Med seier til New York Rangers i natt blir Mats Zuccarello Aasen første nordmann som spiller om Stanley Cup-trofeet.

I de fire foregående kampene i sluttspillserien mot Montreal har nordmannen ingen mål eller målgivende pasninger.

Vil det snu i natt?