MIRAKULØS OPPHENTING: Her feier Rasmus Elm inn den svenske utlikningen til 4-4 tre minutter på overtid mens Per Mertesacker og Bastian Schweinsteiger er hjelpeløse tilskuere. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB Scanpix
MIRAKULØS OPPHENTING: Her feier Rasmus Elm inn den svenske utlikningen til 4-4 tre minutter på overtid mens Per Mertesacker og Bastian Schweinsteiger er hjelpeløse tilskuere. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

- Den sykeste kampen jeg har spilt og opplevd

Elm sørget for svensk fotballmirakel i Berlin.

(Dagbladet): Tyskland - Sverige 4-4.

Mens Norge opplevde en av de beste landslagskveldene på lang, lang tid da U21-landslaget tok seg til EM-sluttspill og seniorene tok en viktig borteseier i Kypros, kan det trygt fastslås at det er helt greit å være svensk også etter kveldens VM-kvalifiseringskamper.

Gary Lineker sa en gang at «fotball er et enkelt spill der 22 menn sparker en ball rundt i 90 minutter, og til slutt vinner Tyskland». Etter en ellevill forestilling på Olympiastadion i Berlin, så den engelske spisslegenden seg nødt til å revidere sitt berømte utsagn, som i mange år var for en vedtatt sannhet å regne:

«Fotball er et enkelt spill der 22 menn sparker en ball rundt i 90 minutter, og til slutt roter tyskerne borte en firemålsledelse.», skriver Lineker på Twitter.

Zlatans største opplevelse Hvor utrolig det enn måtte høres ut: Det var akkurat det som skjedde da Rasmus Elm tok Manuel Neuer på feil fot og hamret inn svensk utlikning tre minutter på overtid.

- Det er nok den sykeste kampen jeg har spilt og opplevd, sier Elm etterpå, ifølge Expressen.

ELLEVILT: Rasmus Elm (t.h.), lagkamerater og støtteapparat i kollektiv omfavnelse etter førstnevntes utlikningsmål.Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB Scanpix
ELLEVILT: Rasmus Elm (t.h.), lagkamerater og støtteapparat i kollektiv omfavnelse etter førstnevntes utlikningsmål.Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Selv Zlatan Ibrahimovic, som man skulle tro var blitt nokså blasert etter å ha sett og opplevd det aller meste som en av Europas største fotballstjerner det siste tiåret, trakk fram de store superlativene.

- Jeg vet ikke om det lar seg forklare. Men vi klarte det. Det var elleve nye spillere som kom ut i annen omgang. Som lag er nok dette en av de største opplevelsene jeg har vært med på, sier PSG-spissen til Kanal 5, ifølge Expressen.

Spilte for æren I 62 minutter hadde Erik Hamréns mannskap vært hjelpeløse tilskuere da et av verdens beste landslag bød opp til festfotball foran eget publikum. Miroslav Klose sørget med to fulltreffere for at det sto 2-0 før kvarteret var spilt før Per Mertesacker la på til 3-0 seks minutter før pause.

- Det føltes som om Tyskland gjorde hva de ville. I pausen pratet vi mest om å redde æren. Det var utrolig tungt, og det var ingen muntre ansikter å se da vi gikk til pause med 0-3, sier Elm.

Og verre skulle det bli da Mesut Özil ga seg selv en forsinket bursdagsgave, etter å ha fylt 24 år i går, i form av å legge på til 4-0 tidlig i annen omgang, var det eneste spenningsmomentet hvor stor seieren kom til å bli.

Stolt Hamrén Men de blågule gjestene var lei av all ydmykelse de var blitt påført. Først headet Zlatan Ibrahimovic inn et reduseringsmål, og da tidligere RBK-er Mikael Lustig barberte forspranget ned i to mål, begynte usikkerheten å snike seg inn hos til da knusende overlegne verter.

Kvarteret før slutt sørget Johan Elmander for at seierssikre tyskere for alvor begynte å skjelve i buksene, med god grunn, skulle det vise seg.

- På 3-4 følte vi at det kunne gå. Da fikk vi luft under vingene. Ballen falt ned foran beina mine, og da var det om bare å forsøke å treffe mål, sier Elm.

For første gang siden forrige VM-kvalik gikk Tyskland av banen etter et poengtap i kvalifiseringssammenheng. Det var mildt sagt upopulært hos et hjemmepublikum som allerede hadde innkassert seieren med en halvtime igjen av kampen.

- Det er utrolig mange følelser. Akkurat nå føler jeg bare stolthet over det spillerne klarte å utrette her. Stor stolthet, sier landslagstrener Hamrén til Kanal 5, ifølge Expressen.