Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den tidligere Chelsea-legen ble truet med voldtekt og drap etter at «hun gjorde jobben sin»

- De er ansiktsløse feiginger.

TRUET: Eva Carneiro forteller at hun har mottatt voldtekts- og drapstrusler i etterkant av saken hun førte mot Chelsea og José Mourinho. Foto: NTB Scanpix
TRUET: Eva Carneiro forteller at hun har mottatt voldtekts- og drapstrusler i etterkant av saken hun førte mot Chelsea og José Mourinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For mange tok sagaen om Eva Carneiros avskjedigelse i Chelsea slutt i sommer, da partene inngikk forlik i retten. Så er ikke tilfellet for Carneiro selv.

I et intervju med britiske The Telegraph forteller hun om noe av det hun har gått gjennom i tiden etter forliket.

- Selv om jeg ikke har noen voldsom tilstedeværelse på sosiale medier - jeg tror faktisk aldri jeg har skrevet et innlegg - er det enkelte trusler om voldtekt og drap som kommer gjennom.

Fikk fyken

Det var i serieåpningen forrige sesong at hele spetakkelet startet.

Chelsea, som spilte med ti mann mot Swanseas elleve, hadde 2-2 hjemme mot waliserne da stjerna Eden Hazard gikk ned for telling på overtid.

Carneiro spratt opp fra benken og løp ut for å behandle den skadde belgieren. Akkurat det samme som hun har gjort utallige ganger i løpet av sine seks år i klubben.

Men denne gangen skal det få mye større konsekvenser enn noen kunne sett for seg. Chelsea-manager José Mourinho var rasende, Carneiro ble satt ut i kulda og til slutt fikk hun sparken.

- Ansiktsløse feiginger

Det ble starten på en lang sak som ble dekket i det vide og det brede av både nasjonal, såvel som internasjonal, presse.

Både det nasjonale forbundet (FA) og det internasjonale forbundet (FIFA) ga sin uttalte støtte til den gibraltarfødte 43-åringen. Det samme gjorde norske leger som uttalte at hun bare gjorde jobben sin. Likevel er det altså ikke alle som er like forståelsesfulle.

Nå vil hun ta et oppgjør med de som, skjult bak internetts anonymitet, framstiller slike trusler.

- De er ansiktsløse feiginger, og de bør være strafferettslig ansvarlige, sier hun.

Utbredt diskriminering

Sexisme og kjønnsdiskriminering ble også et tema da saken mot Chelsea og Mourinho kom opp i det britiske rettssystemet.

Selv sier Carneiro at denne formen for diskriminering er langt mer utbredt enn mange tror, men at den ikke tas på alvor på lik linje med andre former for diskriminering.

- Jeg mener ate kjønnsdiskriminering får herje fritt. Anisemittisme og andre rasistiske kommentarer fordømmes i det vide og det brede. Jeg mener at det samme ikke er tilfellet med kjønnsdiskriminering, og dermed må man stille seg spørsmål om hva dette gir grobunn for i det skjulte, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!