SKADEFORFULGT: Jesper Blomqvist fikk dessverre bare 25 kamper på venstrekanten i Manchester United, mye på grunn av skader. Foto: AP Photo/Rick Rycroft / NTB Scanpix
SKADEFORFULGT: Jesper Blomqvist fikk dessverre bare 25 kamper på venstrekanten i Manchester United, mye på grunn av skader. Foto: AP Photo/Rick Rycroft / NTB ScanpixVis mer

Den tidligere United-spillerens fotballmillioner forsvant: - Jeg har blitt lurt

Svenske Jesper Blomqvist aner ikke hvor mye han satt på i 2006. Uansett er det ikke mye igjen.

(Dagbladet): Med opphold i IFK Göteborg, AC Milan, Parma og Manchester United, har den svenske fotballspilleren Jesper Blomqvist (43) en fotball-cv mange her i Skandinavia bare kan drømme om.

Dessverre stoppet skader ham fra å fortsette karrieren, og Blomqvist la opp i 2005, da som Djurgården-spiller hjemme i Sverige.

I 2006 skal Blomqvist ifølge svenske skattemyndigheter ha hatt en formue på over 20 millioner kroner. Men ifølge ham selv kan det fort ha vært enda mer.

- Jeg vet helt ærlig ikke hvor mye jeg tjente totalt, og det er nok like greit. Om jeg visste det hadde jeg nok bare blitt lei meg, sier Blomqvist åpenhjertig i et intervju med svenske Expressen.

- Har vært for godtroende

Den tidligere United-spilleren må nå, elleve år seinere, tenke på den økonomiske framtida. Han har fortsatt litt igjen av fotballmillionene, men det er ikke så han kan pensjonere seg riktig ennå.

- Det er ikke akutt krise i morgen, ikke neste uke og kanskje heller ikke neste år. Men det er ikke så mye at jeg kan legge meg ned og ikke gjøre noenting, innrømmer han.

Og det er altså ikke fordi han ikke vil, men fordi det ikke er så mye penger igjen. For Blomqvist hadde gjerne lagt seg ned og gjort ingenting, dersom han hadde hatt muligheten. Men han passet ikke godt nok på pengene sine, og skal ha blitt lurt borti det ene og det andre.

LEGENDE-KAMP: Jesper Blomqvist (2nd L) reacts with team captain Denis Irwin (C) of Manchester United at the end of the charity football match Manchester United Legends vs Liverpool Legends at the Friends arena in Solna, near Stockholm on September 3, 2015. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
LEGENDE-KAMP: Jesper Blomqvist (2nd L) reacts with team captain Denis Irwin (C) of Manchester United at the end of the charity football match Manchester United Legends vs Liverpool Legends at the Friends arena in Solna, near Stockholm on September 3, 2015. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

- Jeg er ikke en person som kaster bort penger eller sløser, men jeg har blitt lurt en del. Det har vært agenter, spill-selskaper, forvaltere. Jeg har gjort altfor mange dårlige forretninger med folk, blitt lurt, gjort mislykkede investeringer... Jeg har vært altfor godtroende i mange situasjoner, og da er det lett å bli lurt, sier han til avisa.

Etter å ha kastet bort den ene millionen etter den andre, har Blomqvist blitt mer forsiktig når det gjelder penger. Han forteller til Expressen at man kanskje blir mer forsiktig med pengene jo mindre man har, og at man gjerne bare lar det gå litt på magefølelsen dersom man har mye.

Men at han har mindre å rutte med nå etter dårlige valg, får ikke den tidligere fotballstjerna til å synes synd på seg selv.

FRA MILAN-TIDA: Jesper Blomqvist fikk 20 kamper for A.C. Milan, og scoret ett mål. Her fra debutkampen mot Udinese-spilleren Massimiliano Cappioli i 1996. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli / NTB Scanpix
FRA MILAN-TIDA: Jesper Blomqvist fikk 20 kamper for A.C. Milan, og scoret ett mål. Her fra debutkampen mot Udinese-spilleren Massimiliano Cappioli i 1996. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli / NTB Scanpix Vis mer

- Kjipt med Zlatan-skade

Nå lever han livet utenfor Stockholm som singel, men har sønnen Caspar (5) å tenke på. Når han ser tilbake på livet som fotballproff skulle han ønske at han kunne holde på lengre enn han gjorde, men skadene satte stopper for det.

- Når jeg ser tilbake på karrieren min, er jeg veldig stolt over det jeg har gjort, innrømmer Blomqvist.

43-åringen følger ikke overraskende med på fotball fremdeles, og så landsmannen Zlatan Ibrahimovic skade seg i kampen mellom United og Anderlecht forrige uke.

Han skjønte straks at skaden var omfattende da han så den svenske kjempen ligge og vri seg i smerter på gresset.

- Jeg lider virkelig med Zlatan, og det føles utrolig kjipt. Det er veldig tøft å komme tilbake, og jeg vet ikke hvordan United ser på det. Jeg tror United fortsatt vil ha ham i klubben, men om det blir på bekostning av å hente inn en annen spiss tror jeg det blir noe annet.