Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den tøffeste kampen i EM-kvaliken

Åge Hareide om Hellas og sin 23-mannstropp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ungarn ble nedsablet i Budapest, og spillerne gjorde jobben hjemme mot Moldova. Nå venter Hellas i Aten 7. oktober - lørdag om halvannen uke.

Den norske landslaget har fått en pangstart på EM-kvaliken, og leder gruppa med full pott etter de to første kampene.

Om halvannen uke venter Hellas i Aten.

- Er dette den tøffeste kampen i kvaliken?

- Ja, så lenge Tyrkia ikke får spille hjemmekampene sine i Tyrkia er dette den tøffeste kampen. Men alle bortekampene på dette nivået er vanskelige, sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.no.

- Det kan nok hende kampen blir ekstra tøff siden vi har seks poeng på de første kampene. Vi vil ikke akkurat bli undervurdert.

- Et spillende lag

I ettermiddag presenterte han 23-mannstroppen som reiser ned til den greske hovedstaden for å kjempe for Norge. Han tror Norge får det tøft, men øyner samtidig mulighetene til tre nye poeng.

HÅPER PÅ CAREW, STOLER PÅ RIISE: Åge Hareide er avhengig av at alle de beste er klare i bortekampen mot Hellas neste lørdag. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ CAREW, STOLER PÅ RIISE: Åge Hareide er avhengig av at alle de beste er klare i bortekampen mot Hellas neste lørdag. Foto: Scanpix Vis mer

- Hva slags kamp forventer du i Aten?

- Jeg håper den blir som i Ungarn ... Neida, det skal nok en del til. Men Hellas er også et spillende lag, som spiller ut fra det bakre leddet og via midtbanen. Vi håper de vil spille slik. Vi kommer til å gå for tre poeng, og har også kapasitet i laget til det, om hele laget fungerer, sier Hareide.

Landslaggsjefen har respekt for Hellas, som er regjerende europamestere.

- Det er stort sett de samme spillerne som er med fortsatt. Hellas er gode på offensive dødballer og har en steinhard organisering i laget. Vi har sett Hellas mye, også kamper fra VM-kvaliken og jeg har snakket med danskenes landslagssjef Morten Olsen (Danmark var i kvalikgruppe med Hellas, journ.anm.), sier Hareide.

Vaagan Moen og Riise x 2 inn

Petter Vaagan Moen er ny mann i Åge Hareides tropp mot Hellas lørdag 7. oktober. Han har tidligere tre kamper med flagget på brystet, men dette er første gang han er med på en kvaliksamling.

Vaagan Moen og LSKs Bjørn Helge Riise er de to eneste nye fra det opprinnelige uttaket til dobbeltlandskampene sist.

Ut fra kampene mot Ungarn og Moldova går skadde Trond Erik Bertelsen og Nagoyas Frode Johnsen.

image: - Den tøffeste kampen i EM-kvaliken

Den nygifte Japan-proffen Johnsen får en liten pause på landslaget, på grunn av bry med reise til Norge fra andre siden  av kloden.

- Jeg har snakket med Frode Johnsen, og vi er enige om at dette er en lang reise for én kamp, som kanskje ikke passer ham veldig mye. Men han er innstilt på å være med videre, sier landslagssjef Åge Hareide.

Ikke bekymret for Carew

Hareide håper John Carew blir kvitt lårskaden som har holdt Lyon-spissen ute av spill de to siste ukene.

- John Carew har drevet alternativ trening, og Lyon håper han skal bli 100 prosent klar til helgas kamp. Men det gjenstår jo å se om han får spille.

- Er du bekrymret over at han har spilt såpass få kamper i høst?

- Nei, han spilte jo to veldig gode kamper for oss, mot Ungarn og Moldova. John var veldig godt trent foran denne sesongen, kanskje bedre enn noen gang. På forrige samling hadde han stort overskudd, og det håper vi han vil ha nå også, sier Hareide til Dagbladet.no.

Mot Hellas er John Arne Riise tilbake igjen, etter at en ankelskade satte ham ute sist.

- Vi får inn en ekstra dødballmann. Han har et godt venstrebein og en god kastearm. Dessuten har han mye erfaring, som kan bli viktig i heksegryta der nede.

Den greske landslagssjefen Otto Rehhagel tok i går ut de første 11 spillerne som skal representere Hellas i landskampen mot Norge. Resten av troppen vil bli offentliggjort seinere denne uka.

Debatt

Hva synes du om den norske troppen? Vinner Norge borte igjen?

TO STRAKE SEIRER: Norges landslagssjef Åge Hareide har fått en kjempestart på EM-kvaliken, med to seire på to kamper.