Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den treneren som har inspirert meg mest i min karriere

Øyvind Eide hylles av landslagskapteinen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Med 1-0 over Avaldsnes i ettermiddag, sikret Stabæk sin andre strake cuptittel og «The Double» denne sesongen.

Kaptein Ingvild Stensland synes de blå fra Bærum gjorde det unødvendig spennende mot slutten.

- Det var en kamp som aldri fikk satt seg. Det bølget veldig frem og tilbake. Vi var glade da vi fikk en ledelse og kunne spille på den. Vi burde kanskje punktert kampen, men så ble de veldig farlige på slutten. Jeg var ekstremt glad da dommeren blåste av, sier hun til Dagbladet.

Hovedtrener Øyvind Eide er enig med sin kaptein.

- Det var en nervøs åpning de første 15, men etter det er vi best i den første omgangen med unntak av de siste tre minuttene. Da kødder vi det til og kunne fort gått til pause med 1-1. I den andre omgangen er vi svakere, men taktisk kloke. Vi står løpet helt ut, sier han

Inspirasjon Og selv om det ble en jevn finale, har Stabæk vært Norges suverent beste lag i år. Dette til tross for at de i vinter mistet Ada Hegerberg til Tyskland, før Caroline Graham Hansen dro til svenske Tyresö i sommer. Stensland mener det vitner om en god og bred stall.

- Vi har en utrolig god stall med god bredde, og et fantastisk dyktig trenerteam. Øyvind er kanskje den treneren som har inspirert meg mest i min karriere. Vi har jobbet hardt for dette, og det har ikke kommet gratis. Vi har vært solide i år, og da er det ekstra deilig å få betalt med the double. Den skal feires kraftig, sier hun.

I tillegg til den brede stallen, vil Eide også trekke frem lagets evne til å tilpasse seg den nye situasjonen som oppstår etter at stjernespillerne forlater klubben.

- Det viser bare at gjengen er utrolig tilpasningsdyktige, og det sier noe om treningshverdagen vår. Vi hadde aldri klart det her, da vi mister så store profiler, uten at vi har jobbet steinhardt for det.

Klar for Europa Med seier i Toppserien, venter det et eventyr i Europa på Stabæk neste år. Det er noe både Stensland og Eide ser veldig frem til - laget må bare forsterkes litt først.

GULLJUBEL: Kaptein Ingvild Stensland og resten av Stabæk kunne løfte kongepokalen på Ullevaal i kveld. Selv gir hun trener Øyvind Eide mye av æren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GULLJUBEL: Kaptein Ingvild Stensland og resten av Stabæk kunne løfte kongepokalen på Ullevaal i kveld. Selv gir hun trener Øyvind Eide mye av æren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er alltid en ekstra gulrot å spille i Europa. Det blir tøft, men vi vil være med. Jeg tror vi har noe å gjøre der, så får vi se om vi får noen forsterkninger før den tid, sier Stensland.

- Vi viste i fjor at det er fullt mulig å hamle opp med flere av de beste. Håper vi klarer å forsterke oss såpass at vi kan hevde oss, sier hovedtreneren.

- Stolt Avaldsnes på sin side har hatt en imponerende debutsesong i det gjeveste selskapet. Etter å ha rykket opp i fjor kan de i år skilte med en fjerdeplass i serien og NM-sølv. Det er noe trener Roar Wold er meget stolt av.

- Det er mer enn godkjent. Jeg er stolt over prestasjonene og det har vært et magisk år. Det å slutte med denne kampen er helt fantastisk. Jeg er stolt over både klubb og spillere, sier han til Dagbladet.

- Vi er litt på hæla i den første omgangen. I den andre omgangen blir vi bedre og bedre. Vi ryster dem og burde scoret et mål. Vi matcher dem, og leverer en kjempekamp. Det var artig å se på.

DOBBEL: Etter en meget sterk sesong, kunne Stabæk-jentene i dag feire dobbelen på Ullevaal etter å ha slått Avaldsnes 1-0 i NM-finalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DOBBEL: Etter en meget sterk sesong, kunne Stabæk-jentene i dag feire dobbelen på Ullevaal etter å ha slått Avaldsnes 1-0 i NM-finalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer