Tennis:

Den tsjekkiske tennisstjerna utskrevet fra sykehuset etter brutalt knivangrep:
- Den beste julegaven jeg kunne ønsket

Legene antar minst seks måneder rehabilitering.

MØTTE PRESSEN: Petra Kvitova møtte fredag pressen etter å ha blitt angrepet med kniv, tirsdag. Foto: CTK Photo / Michal Kamaryt / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Petra Kvitova møtte fredag pressen etter å ha blitt angrepet med kniv, tirsdag. Foto: CTK Photo / Michal Kamaryt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at den tsjekkiske tennisstjerna Petra Kvitova var sendt til sykehuset, etter å ha blitt angrepet av en innbruddstyv med kniv.

Innbruddet skjedde i Kvitovas egen hjem, og den dobbelt Wimbledon-vinneren ble skadd i hånda.

Samme dag som innbruddet, takket hun fansen for varmende meldinger på sin egen Facebook-side.

- Jeg er skadd, men er heldig som er i live, skrev Kvitova på Facebook.

Spiste frokost da det banket på døra

I dag møtte hun pressen for første gang etter hendelsen. Bandasjert på venstrearmen fortalte hun om dramaet.

Ifølge tsjekkiske Blesk, satt Kvitova og spiste frokost hjemme i Prostejov, da en mann som utga seg for å være elektriker banket på døren.

Da 26-åringen åpnet, angrep mannen med kniv.

Kvitova måtte opereres, og sa på pressekonferansen at det er omfattende skader hun har fått i armen, som gjør at hun kommer til å trenge spesialistbehandlinger.

- Den beste julegaven

Fra før av skal man ha antatt at tennisstjerna mister minst tre måneder tennis. I dag fortalte legene at de regnet med det ville ta minst seks måneder for Kvitova å komme tilbake på tennisbanen.

Hun er likevel svært glad.

- Under gårsdagens møte med legen kunne jeg røre på fingrene på venstrehånda mi. Dette er den beste julegaven jeg kunne ønsket meg, sa hun i dag.