HYLLES: Robert Lewandowski stjal de fleste overskriftene i Spania i går. Cristiano Ronaldo ga Real Madrid et ørlite håp før returmøtet med sin scoring. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix
HYLLES: Robert Lewandowski stjal de fleste overskriftene i Spania i går. Cristiano Ronaldo ga Real Madrid et ørlite håp før returmøtet med sin scoring. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpixVis mer

«Den tyske forbannelsen er mer levende enn noensinne»

Spanske aviser hyller Dortmund og Lewandowski etter maktdemonstrasjonen.

(Dagbladet): Robert Lewandowski preget de fleste overskriftene i går etter maktdemonstrasjonen til Borussia Dortmund. Spissen scoret alle fire målene til hjemmelaget, som den første spilleren noensinne i en Champions League-semifinale. I dag blir han også hyllet i spanske aviser.

Marca og Deportivo Mundo fokuserer på Lewandowski på forsiden av dagens avis. Han er kanskje er den mest ettertraktede på det europeiske overgangsmarkedet, noe han var allerede før gårsdagens kamp.

I kjølvannet av gårsdagens kamp har ryktene blusset opp på nytt, men Dortmund har ingen planer om å selge sin juvel.

- Robert  har kontrakt med oss ut 2014, og han har ikke en utkjøpsklausul slik Mario Götze hadde, sier Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke ifølge Sky Sports.

Tysk forbannelse Marca fokuserer også på den tyske forbannelsen.

«Den tyske forbannelsen er mer levende enn noensinne. Real Madrid må håpe på et mirakel for å gå videre», skriver Marca.

Real Madrid har bare vunnet én gang på de siste 25 kampene laget har gjestet Tyskland, mot Bayern Leverkusen i 2000/01. Avisa ramser opp flere tunge nederlag, og kaller flere av dem for pinlige. En kamp som aldri glemmes er oppgjøret mellom Hamburg og Real Madrid i semifinalen i europacupen i 1980, hvor Hamburg ikke ga seg før det sto 5-1.

Spanske AS fokuserer mest på oppgaven som José Mourinho og co. står foran. Laget må vinne 3-0 i returoppgjøret for å ta seg videre til finalen, og José Mourinho har uttalt følgende om muligheten:

- Ingenting er umulig. Det er fortsatt håp.

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp sier at ingenting er avgjort.

- Jeg føler ikke at vi er favoritter. Vi leverte en eksepsjonell kamp mot et fantastisk lag. Ingenting er avgjort, og vi er bare halvveis, sa Dortmund-treneren.