Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den tyske fotballpresidenten ber Platini trekke seg

Platini anket utestengelsen.

BER PLATINI TREKKE SEG: Reinhard Rauball mener Platini skal trekke seg helt. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
BER PLATINI TREKKE SEG: Reinhard Rauball mener Platini skal trekke seg helt. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND Vis mer

Samtidig som Michel Platini anker utestengelsen på seks år til Idrettens voldgiftsrett (CAS), ber den tyske fotballpresidenten franskmann trekke seg som toppleder i UEFA.

- For øyeblikket har ikke Det europeiske fotballforbundet (UEFA) noen leder i to av de aller mest viktigste posisjonene. Platini kan ikke virke som president fordi han er utestengt, mens generalsekretær Gianni Infantino er blitt valgt til president i FIFA, slår Reinhard Rauball fast. Han er midlertidig president i Det tyske fotballforbundet.

Han ønsker at UEFA kan få muligheten til å diskutere, og velge, ny UEFA-president allerede på kongressen i Budapest 3. mai.

- Vi står foran et fotball-EM til sommeren. Det er en rekke saker og ting som må forberedes, og som det må bli enighet om, sier Rauball.

Han legger til at det er viktig å komme i gang med å få på plass en president i UEFA, for nå framstår organisasjonen helt uten styring og toppledelse.

Onsdag ble det også bekreftet fra CAS at det er kommet en anke fra Platini. Den går på utestengelsen på seks år fra all fotball. Tidligere FIFA-president Sepp Blatter er også utestengt for like lang tid.

Årsaken er en utbetaling på vel 17 millioner norske kroner fra Blatter og FIFA til Platini, angivelig som betaling for arbeid franskmannen skal ha gjort for FIFA rundt årtusenskiftet. Han fikk pengene overført i 2011.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram