GA TYSKLAND LEDELSEN: Lukas Podolski har hatt en helsvart sesong i Bundesliga, men på landslaget er han en helt annen spiller. Her hamrer han inn 1-0 etter åtte minutter. Foto:  EPA/HALDEN KROG
GA TYSKLAND LEDELSEN: Lukas Podolski har hatt en helsvart sesong i Bundesliga, men på landslaget er han en helt annen spiller. Her hamrer han inn 1-0 etter åtte minutter. Foto: EPA/HALDEN KROGVis mer

Den tyske maskinfotballen er død

Lekent Tyskland overkjørte Australia.

||| Tyskland - Australia 4-0

(Dagbladet): Betegnelsen «maskinfotball» har hengt ved Tyskland i en årrekke og er ikke utpreget positivt ment.

Mot Australia i kveld ga de et nytt eksempel på at stempelet muligens er modent for skraphaugen.

Anført av utskjelte Lukas Podolski og Miroslav Klose, samt den potensielle VM-kometen Mesut Özil, imponerte Tyskland stort med leken og attraktiv angrepsfotball andre nasjoner ikke har vært i nærheten av så langt i mesterskapet.

- Vi visste at vi hadde noe på gang, og i dag fikk vi det ut. Nå gjelder det at vi ikke slapper av, sier Podolski, som ble kåret til kampens spiller.

UTROLIG STATISTIKK: Lukas Podolski har 39 scoringer for Tyskland - like mange som han har scoret i Bundesliga gjennom karrieren. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
UTROLIG STATISTIKK: Lukas Podolski har 39 scoringer for Tyskland - like mange som han har scoret i Bundesliga gjennom karrieren. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer

- Alt stemte i dag. Det er utrolig viktig å få en god start. Vi er et ungt lag, og i dag hadde vi det gøy, understreker Klose.

Landslagssjef Joachim Löw har aldri vært i tvil om at den polskfødte duoen fortsatt er i stand til å levere varene i VM-sammenheng - fire år etter at de var blant mesterskapets store profiler på hjemmebane i Tyskland.

- Jeg har aldri tvilt på dem, for jeg vet hva de kan. De er storartede spillere, understreker Löw.
Målrike åpningskamper
La gå at motstanderen het Australia, og at de attpåtil måtte klare seg med 10 mann den siste halvtimen etter en streng utvisning av Tim Cahill:

Det luktet uansett svidd av det tyske laget - som har gjort det til en vane å bøtte inn mål i åpningskampene sine i VM.

Tyskland har scoret fire mål eller mer i en åpningskamp i VM ved seks anledninger. Det har til slutt ledet til fire VM-finaler (seier i 1954, , sølv i 1966, seier i 1990 og sølv i 2002) og to bronsefinaler (seier i både 1934 og 2006). Turneringslaget framfor noen, har med andre ord aldri tatt skade av å åpne sterkt.

De utskjelte herjet
Australia yppet seg faktisk i åpningsminuttene, da Tim Cahills blokkerte heading ble til en enda større sjanse for Richard Garcia, men keeper Neuer slapp med skrekken.

UTVIST ETTER EN SNAU TIME: Tim Cahill traff Bastian Schweinsteiger med knærne først. Dommer Marco Rodriguez fra Mexico var nådeløs.  Foto:    REUTERS/Kai Pfaffenbach
UTVIST ETTER EN SNAU TIME: Tim Cahill traff Bastian Schweinsteiger med knærne først. Dommer Marco Rodriguez fra Mexico var nådeløs. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Derfra og inn handlet det meste om Tyskland.

Åtte minutter var spilt da Lukas Podolski - som har levert en begredelig sesong i Bundesliga - viste at han er en helt annen spiller på landslaget.

Thomas Müller slo en pasning 45 grader ut i feltet, der Podolski med rå kraft hamret ballen i mål via keeper Mark Schwarzer.

Det var Podolskis 39. scoring for Tyskland - nøyaktig det samme antallet som han har i hele sin Bundesliga-karriere.

DIREKTE RØDT?: Slik gikk Tim Cahill til verks mot Bastian Schweinsteiger. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
DIREKTE RØDT?: Slik gikk Tim Cahill til verks mot Bastian Schweinsteiger. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

Men Miroslav Klose er en enda mer notorisk målscorer for landslaget, og heller ikke han har glemt gamle kunster.

Da Phillip Lahm svingte inn ballen fra høyre etter 26 minutter raget han majestetisk i lufta, og satte inn sitt sjuende mål med pannebrasken i VM-sammenheng da Schwarzer var på bærtur.

Totalt er han nå oppe i 11 VM-mål, bare tre bak landsmannen Gerd Müller og fire bak den tykkeste av Ronaldo'ene.

Røde Cahill
Tyskland kjørte over Australia med kjappe kombinasjoner og samtidige bevegelser som ville gjort Nils Arne Eggen våt i øynene, og Mesut Özil gjorde det meste riktig bortsett fra å sette ballen i kassa. Podolski leverte nok likevel den aller beste omgangen, og var arkitekten bak flere av angrepene.

2-0 til pause, og tyskerne tok ikke foten nevneverdig av gasspedalen etter pause heller.

2-0: Schwarzer er på bærtur, og Klose stanger inn Tysklands andre. Foto: EPA/ALI HAIDER
2-0: Schwarzer er på bærtur, og Klose stanger inn Tysklands andre. Foto: EPA/ALI HAIDER Vis mer

Da Tim Cahill fikk direkte rødt kort etter 56 minutter, for å ha sklidd inn i Bastian Schweinsteiger med knærne først, ble resten en transportetappe for de hvite.

Thomas Müller økte til 3-0 da han dro seg fri i feltet og scoret via stolpen, og tre minutter senere scoret Cacau med en av sine aller første berøringer etter at han erstattet målscorer Klose.

Dermed hadde fire forskjellige spillere tegnet seg på scoringslista, og enda mer betryggende for spente tyskere:

Spillerne som på forhånd var utpekt som usikre kort glitret.

- Det var viktig at vi vant. Det gir ekstra selvtillit, og nå kan vi sikre plass i åttedelsfinalen allerede i den neste kampen. Det er målet vårt å greie det, understreker landslagssjef Löw.

- Vi hadde forberedt oss godt og visste hvor Australia har problemer. Vi skulle spille hurtig og hele tiden i lengderetningen.

3-0: Thomas Müller via stolpen. Foto: REUTERS/Paul Hanna
3-0: Thomas Müller via stolpen. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer

Australias landslagssjef Pim Veerbek hadde neppe regnet med å legge grunnlaget for avansement til åttedelsfinale mot Tyskland, men vet også at det venter nye og tøffe oppgaver i de to siste kampene i gruppespillet.

- Det ble veldig vanskelig for oss i dag. Nå står vi foran to finaler. Vi må slå Ghana og Serbia for å gå videre, poengterer Verbeek.

4-0: Innbytter Cacau scoret etter to minutter på banen. Foto: REUTERS/Rogan Ward
4-0: Innbytter Cacau scoret etter to minutter på banen. Foto: REUTERS/Rogan Ward Vis mer