SMILTE: Toni Kroos flirte på dagens pressekonferanse da påstandene kom om at han er klar for Real Madrid. Samtidig bekreftet han at ingenting er avgjort. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Scanpix
SMILTE: Toni Kroos flirte på dagens pressekonferanse da påstandene kom om at han er klar for Real Madrid. Samtidig bekreftet han at ingenting er avgjort. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB ScanpixVis mer

Den tyske midtbaneeleganten bare flirte da han fikk spørsmål om Real Madrid

- Hvorfor tar dere plutselig så mange bilder?

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Tidligere i dag skrev den spanske avisa Marca at det tyske midtbaneesset Toni Kroos (24) er klar for Real Madrid, men det avkrefter Bayern München-spilleren i ettermiddag, brasiliansk tid.

Kroos møtte nemlig pressen på Maracana stadion i forbindelse med kvartfinalemøtet med Frankrike i morgen.

- Hvorfor tar dere plutselig så mange bilder, sa Kroos med et smil da spørsmålet kom opp og man kunne høre lyden av mange titalls kameralukkere på dagens pressekonferanse.

- Jeg kan ikke si noe mer. Skulle jeg kommentere alt som blir skrevet i avisene, ville jeg ikke hatt tid til annet, legger 24-åringen til.

«Billig» Kroos ble linket til Manchester United nærmest daglig under David Moyes´regime i klubben, men interessen skal ha stoppet ved Louis van Gaal.

Ifølge Marca koster Kroos Real Madrid 25 millioner euro (omlag 210 millioner kroner).

Ettersom midtbaneeleganten bare har ett år igjen av kontrakten med Bayern München, er den eventuelle prislappen betydelig lavere enn om han satt på en langtidskontrakt.

- Som jeg har sagt tidligere: Det vil ikke bli tatt beslutninger rundt framtida under VM. Så fort mesterskapet er over, vil jeg ta en beslutning, og den vil bli annonsert. Når det er sagt, så kan jeg si at ingenting er bekreftet ennå, sier han.

GOD STEMNING: Nøyaktig hva Bastian Schweinsteiger driver med her er uklart, men det var i hvert fall god stemning da Tyskland trente i dag. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Nøyaktig hva Bastian Schweinsteiger driver med her er uklart, men det var i hvert fall god stemning da Tyskland trente i dag. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Tysklands landslagssjef Joachim Löw bekrefter Kroos´ påstand.

- Det som er skrevet om Real Madrid stemmer ikke. Toni har ikke vært i kontakt med Real. Han konsentrere seg om VM, og hvis det er noe, så vil det komme etter VM, sier sjefen.

Frykter ikke presset Selv om Real Madrid-spørsmålene dukket opp under pressekonferansen, handlet naturlig nok det meste om morgendagens VM-kvartfinale.

I Brasil er mediene om dagen svært opptatte av presset på hjemmefavorittene, og flere brasilianske journalister ønsket å vite hvordan Tyskland håndterer kravet om gull.

- Press er ikke noe nytt for oss. Presset er der fordi vi er gode spillere på et topplag. Forventingene er høye blant oss selv også, så det er ikke bare folket hjemme som ønsker at vi skal vinne VM, sier Kroos.

I ettermiddag, norsk tid, kom det rapporter om at hele sju tyske spillere skal være slått ut av sykdom før morgendagens kvartfinale mot Frankrike.

Landslagssjef Löw bekrefter at det er sykdom i den tyske leiren.

- Ja, det stemmer. En tredjedel av troppen har klaget på sår hals. Det kan være flere ting bak: Smitte, stadige temperaturforandringer, air condition. Flere klagde på sår hals i går, men i dag kunne de trene. Vi er ikke slitne ellers, så jeg håper det går greit i morgen og at det ikke blir verre i løpet av natta, sier han, og røper samtidig at Bastian Schweinsteiger og Sami Khedira, som har slitt med skader, er klarerte for spill.

- Jevngode lag Tidligere i dag forklarte Frankrike-trener Didier Deschamps hvordan «Les Bleus» har gått fra å være en skamplett for nasjonen til å bli et godt fotballag på fire år.

Han sa samtidig at det er tyskerne som er favoritter i Rio de Janeiro i morgen. Der er imidlertid ikke Löw enig.

- Det er ikke så viktig. Vi møter et fransk topplag på samme nivå som oss. Det er en stor motivasjon for oss alle at det er to jevngode lag som møtes, sier han.

I morgen kan forøvrig Tyskland bli den første nasjonen noensinne som går til semifinale i fire VM på rad.

I 2002 tapte de for Brasil, mens både under VM på hjemmebane i 2006 og i Sør-Afrika for fire år siden ble det bronse på «Die Mannschaft».

• Tyskland - Frankrike starter klokka 18.00 i morgen. Kampen sendes på NRK1.