TO LEGENDER: Magdalena Neuner hadde en fantastisk karriere før hun ga seg midt i 20-årene. Ole Einar Bjørndalens fantastiske karriere lever fortsatt. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TO LEGENDER: Magdalena Neuner hadde en fantastisk karriere før hun ga seg midt i 20-årene. Ole Einar Bjørndalens fantastiske karriere lever fortsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Den tyske superstjernen tror Bjørndalen bløffer

- Jeg er overbevist.

(Dagbladet): VM i Holmenkollen er sannsynligvis Ole Einar Bjørndalens siste mesterskap - men vi bruker ordet «sannsynligvis» med vilje her, for 42-åringen har klart å skape en viss usikkerhet rundt om han faktisk vil legge geværet på trailerhylla.

Bjørndalen skulle jo egentlig legge opp etter OL i Sotsji, men etter de fantastiske lekene han hadde der, ombestemte han seg og uttalte at VM i Holmenkollen ville bli et enda bedre punktum.

Neuner tror på OL Den tyske superstjernen Magdalena Neuner, som selv overrasket alle da hun la opp allerede som 25-åring, tror ikke Ole Einar Bjørndalen vil klare å slutte.

- Jeg er overbevist om at han fortsetter, sier Neuner, som nå jobber for tysk tv, til avisa TZ.

- Får han en medalje her, tror jeg han kommer til å være med i OL 2018. Ole er «mister skiskyting», og har gjort skiskyting til det det er i dag. Jeg tror han tar minst en medalje (i Kollen), spår tyskernes skiskytteryndling.

Joker Selv har Ole Einar Bjørndalen uttalt til Dagbladet at han ser seg selv som en joker før VM på hjemmebane.

- Jeg tenker ikke på resultater, bare på at jeg skal gjennomføre best mulig. Om det holder til en fjerdeplass, så er jeg ikke bedre. Holder det til å vinne, så er jeg overlykkelig. Alt er mulig, sier 42-åringen.

- Det er lenge siden jeg har konkurrert, men jeg har forberedt meg bra, og tror jeg er i rimelig bra form. Jeg er i angrepsposisjon, så jeg har ikke annet valg enn å gi bånn gass, sier Bjørndalen.

VMs første øvelse er mixed stafett i Holmenkollen i ettermiddag. Ole Einar Bjørndalen går først sprinten lørdag.