Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den uforståelige perioden er glemt. Magikeren er tilbake

Alexis Sánchez senket West Bromwich på egenhånd.

HELT: Alexis Sánchez scoret kampens to eneste mål mot West Bromwich. Foto: 
Action Images via Reuters / Paul Childs
HELT: Alexis Sánchez scoret kampens to eneste mål mot West Bromwich. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arsenal - West Bromwich 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Det var noe som manglet, en attraksjon var savnet, en stjerne som alle ventet på. Nå er han tilbake på nivået han hører hjemme: i ypperste verdensklasse.

Det viste Alexis Sánchez nok en gang i kveld da han nærmest egenhendig senket West Bromwich. Etter en trå start på sesongen målt i antall scoringer, faktisk ingen ligamål mellom 17. oktober og 5. mars, har chileneren nå funnet tilbake til sin beste side av seg selv.

Riktignok var han skadet i omtrent halve denne uforståelig svake perioden, men måltørken var oppsiktsvekkende også tatt i betraktning av skadeproblemene. Nå er han tilbake i godt, gammelt slag. Etter at Sanchez fant veien tilbake i nettmaskene mot Tottenham 5. mars, har han scoret seks mål på seks kamper.

To av dem kom i dag. Begge scoringene var meget vakre. Det første målet representerte balanse, smidighet, eksplosivitet og kraft. Det andre målet viste fram Sanchez' ekstreme presisjon.

Totalt ga det to mål og tre poeng. Det betyr at Arsenal fortsatt er i besittelse av 3.-plassen, to poeng foran Manchester City og fire poeng foran Manchester United.

Drømmestart Alexis Sánchez startet showet allerede etter seks minutter. Den tidligere Barcelona-spilleren mottok ballen fra Aaron Ramsey, før han vendte opp, rundlurte Sandro og banket inn 1-0 med en markkryper fra 20 meter.

Etter en halvtime holdt West Bromwich på å utlikne etter hjørnespark, men Gareth McAuley gikk i tverrliggeren og ut. Dernest initierte Héctor Bellerín et vakkert angrep som Mezut Özil nesten klarte å ekspedere i mål.

Da viste Sanchez nok en gang hvordan det skal gjøres. Han og Özil stilte seg opp for å ta frispark. Tyskeren gjorde en liten bevegelse, som fungerte som en skuddfinte, før chileneren plasserte inn frisparket på vakkert vis bak Ben Foster.

Så effektivt og så vakkert.

Unngikk ny blemme Dermed ledet Arsenal 2-0 til pause på Emirates Stadium. I 2. omgang satte hjemmelaget inn cruisekontrollen og unngikk blemma som ødela mot Crystal Palace i helga.

Også da hadde Arsène Wengers menn tilsynelatende full kontroll, men rotet det til for seg i sluttminuttene og måtte avfinne seg med uavgjort og to tapte poeng.

I kveld var det imidlertid ingen tvil. Arsenal vant enkelt 2-0. Og den store helten var naturligvis Alexis Sánchez. Eleganten, teknikeren, maskinen og magikeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!