Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den ukjente norske Frankrike-proffen har bare én ting å si om Zlatan

Snart møtes de igjen.

STJERNE:  Zlatan Ibrahimovic og samboeren Helena Seger nyter livet i Paris. FOTO: NTB SCANPIX
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic og samboeren Helena Seger nyter livet i Paris. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

HERNING (Dagbladet): Anders Konradsen (23) er ikke en spiller som er på alles lepper i Norge. Mer i det stille er han på gang i den franske toppklubben Rennes. Nå er han tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo, som møter Danmark i treningskamp i morgen.

- Jeg er sugen på å spille. Jeg håper jeg kan bidra inn mot Frankrike-EM, sier Konradsen, med ei fortid i Strømsgodset og Bodø/Glimt.

Zlatan høyner status Hysteriet etter å få norske spillere til utlandet har vært der i flere år. Og som regel tenker vi på England, Tyskland, Spania og Italia hvis det virkelig skal være schwung over overgangen.

Men Ligue 1 i Frankrike er ingen dårlig liga det heller. At Zlatan Ibrahimovic kom til Paris Saint-Germain i 2012, har naturligvis høynet statusen. Likeså David Beckhams gjestemåneder i klubben i våres, selv om det siste kanskje mer var et stunt for å komme nærmere motebutikkene i Paris ...

Anders Konradsen kom til Rennes fra Strømsgodset i januar. Han har møtt Zlatan i én kamp. Og han har bare én ting å si:

- Jeg slapp til i 20-30 minutter mot Paris Saint-Germain forrige sesong. Zlatan var tøff, men det var skikkelig kult å møte ham. Det er sånne kamper du husker, sier Konradsen fra landslagets base i Herning.

Småskader 14. desember smeller hovedstadsguttene fra Paris bort til Stade de la Route i Rennes igjen. Da satser Konradsen på å gå i knallharde dueller med svensken nok en gang.

Han spiller på midtbanen i Rennes. Småskader har satt ham litt ut av spill. Men nå håper han å øke kampfrekvensen. At Høgmo også legger merke til arbeidet han gjør, kan sette fyr på karrieren.

PÅ PLASS I HERNING:  Rennes-spiller Anders Konradsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PÅ PLASS I HERNING: Rennes-spiller Anders Konradsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Frankrike har en teknisk og fysisk liga. Den passer meg bra, sier Konradsen, som mellom fotballslagene prøve å lære seg fransk.

Det kan komme godt med når Norge en gang kvalifiserer seg til Frankrike-EM i 2016.

Eller ..?

I AKSJON FOR RENNES:  Anders Konradsen. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON FOR RENNES: Anders Konradsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer