Den ukjente toppscoreren

Han er norsk, proff og har scoret 14 mål på 12 kamper. Møt Tor Henning Hamre (24), toppscorer i Estland.

- Jeg har fått mye spilletid, og spiller i en god klubb som skaper mange sjanser. Da ligger alt til rette for at jeg kan score mange mål, sier Tor Henning Hamre. Han ble i fjor proff i den estiske klubben Flora Tallinn. Sørlendingen var Bosmann-spiller, og gikk gratis fra Mandalskameratene (MK).

Flora Tallinn vant toppserien i Estland i fjor, og ligger øverst på tabellen også i år etter tolv spilte kamper.

Ny scoringsrekord

Hamre har spilt alle kampene i årets sesong. I fjor scoret han 23 mål totalt, men i år ligger det an til å bli enda flere.

Hvor mye han tjener, vil han ikke ut med.

- Jeg kan røpe såpass at jeg tjener godt her i Estland, men kommer ikke til å komme tilbake til Norge som noen fotballmillionær, sier han.

Hamre tror Flora Tallinn hadde overlevd i den norske eliteserien, men at resten av lagene i den estiske toppserien ligger på nivå med 1. divisjons-klubbene i Norge.

Norsk lagkompis

- Jeg trives veldig godt i Estland. Sliter litt med å lære meg språket, men ellers er alt bra. Jeg bor her sammen med samboeren min, sier Hamre.

Vålerengas Kristen Viikmäe er utlånt til Flora Tallinn for resten av sesongen. Og Hamre er glad for at det er kommet en norsktalende spiller til klubben.

- Han blir jo på en måte min konkurrent. Men det ser jeg bare positivt på. Han har bare vært her ei uke, så jeg har ikke sett ham i noen kamp ennå, sier Hamre.

Ikke tilbake til MK

Estlandsproffen synes det er morsomt at Mandalskameratene gjør det så bra i årets 1. divisjon. Men han trives godt i Estland, og har ikke umiddelbare planer om å reise tilbake til MK dersom de skulle rykke opp til eliteserien.

Nå håper Hamre han kommer i gang med studier i tillegg til fotball. Han har tidligere tatt økonomi og administrasjon på Høgskolen i Agder, og ønsker å fortsette i samme retning i Estland.

SUKSESS: I fjor spilte Tor Henning Hamre for middelhavsfarerne Mandalskameratene (MK). Nå er Hamre toppscorer i en utenlandsk liga, og MK kjemper om opprykk.