Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den «umulige» rekorden Messi og Ronaldo skal slite med å slå: 38 touch - 38 mål

Hugo Sánchez trengte ikke mye tid med ballen.

I EN EGEN KLASSE: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo slår rekorder etter rekorder. Det spørs om de noen gang vil score 38 seriemål på en sesong ved hjelp av én touch på ballen. Foto: NTB Scanpix
I EN EGEN KLASSE: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo slår rekorder etter rekorder. Det spørs om de noen gang vil score 38 seriemål på en sesong ved hjelp av én touch på ballen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har scoret 233 mål i La Liga for Real Madrid, noe som betyr at han bare er to scoringer bak den legendariske Real Madrid-spilleren Hugo Sánchez (57), som stoppet på 234 scoringer i glansdagene.

Når portugiseren netter to ganger til, blir han samtidig den spilleren som har scoret tredje mest i ligaens historie, etter Telmo Zarra (251) og Lionel Messi (289).

Det har nærmest vært en konkurranse mellom Ronaldo og Messi i å sette rekorder de siste årene, både i Spania og på verdensbasis. Siden den giftige duoen sannsynligvis vil være aktive i mange år framover, er nærmest ingen rekorder innen fotballen trygge - bortsett fra kanskje én.

«Umulig rekord» For nevnte Hugo Sánchez scoret 38 ligamål på en sesong i 1989/90 for Real Madrid. Tallet er ikke oppsiktsvekkende i seg selv, da Lionel Messi scoret hele 50 mål i 2011/12-sesongen.

Men måten målene kom på er spesielt. Svært spesielt.

Meksikaneren scoret nemlig samtlige 38 mål etter å ha brukt én(!) touch på ballen. Spissen tok seg ikke tid til å legge ballen til rett før avslutningen en eneste gang. Noen av målene kom etter frispark-perler, mens de fleste ble scoret innenfor motstanderens boks.

Delte rekorden Spanske Marca har lagt ut alle scoringene i en artikkel, og det er imponerende å se hvor klinisk Sánchez var foran mål.

Sánchez var lenge en av tre spillere som hadde rekorden i den spanske toppdivisjonen med sine 38 mål, helt til Ronaldo slettet rekorden i 2010/11-sesongen (40 scoringer).

- Jeg har ikke noe imot Messi, men han er en Barcelona-spiller og jeg ønsker ikke at en Barcelona-spiller skal slå rekorden min. Jeg er glad det er Cristiano, uttalte Sánchez den gang.

Sesongen etter smadret Lionel Messis den spanske rekorden da han nettet 50 ganger i La Liga. En rekord som blir vanskelig å slå.

P.S. Ronaldos første hinder på veien mot å passere Hugo Sánchez i antall ligascoringen totalt, er borte mot Sevilla førstkommende søndag.

VRIEN Å SLÅ: Hugo Sanchez scoret 38 mål ved å bruke en touch. Foto: AP Photo/ Claudio Cruz/NTB Scanpix
VRIEN Å SLÅ: Hugo Sanchez scoret 38 mål ved å bruke en touch. Foto: AP Photo/ Claudio Cruz/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media