Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea er seriemestere i Premier League

Den usannsynlige helten sikret Chelsea seriegullet: - For en eventyrhistorie

Michy Batshuayi hadde bidratt minimalt til Chelseas ligasuksess denne sesongen og ikke scoret siden august. Da blåtrøyene fryktet det verste, var det likevel 23-åringen som ble den store helten og reddet gullfeiringen.

GULLJUBEL: Sju minutter før slutt scoret Chelsea målet de trengte for å sikre seriegullet i Premier League i kveld. Foto: NTB Scanpix
GULLJUBEL: Sju minutter før slutt scoret Chelsea målet de trengte for å sikre seriegullet i Premier League i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Bromwich Albion - Chelsea 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Det kom på ingen måte som noen overraskelse, men i dag, kl. 22.52, 12. mai 2017, ble det omsider klart:

Chelsea er denne sesongens seriemestere i Premier League. Det er hovedstadsklubbens sjette ligatittel i den engelske toppdivisjonen.

- Fotballen er vidunderlig. Det er fotballen på sitt vakreste når en som har spilt så lite, kommer inn og avgjør, sier Cesc Fabregas til Sky Sports.

- Det er stort øyeblikk, og det er fantastisk å feire sammen med fansen, supplerer Eden Hazard.

For første gang - og på første forsøk - kunne manager Antonio Conte juble for et seriegull i England, etter at en de mest usannsynlige heltene, Michy Batshuayi, scoret kveldens eneste mål. Det kom sju minutter før slutt og utløste ville jubelscener på både banen, benken og tribunen.

- For en eventyrhistorie av en spiller som egentlig ikke har bidratt med noe som helst, men scorer målet som sikrer Chelsea gullet, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Chelsea har poengrekorden i Premier League med 95 poeng fra 2004/05-sesongen og vil - med seirer i de gjenstående kampene - innkassere den høyeste poengsummen som et engelsk lag har tatt siden den gang.

En av tidenes beste sesonger
Bare Chelsea og Manchester United har rundet 90 poeng etter dette. Selv ikke Manchester Uniteds 92 poeng i 1993/94 kan matche det Contes menn vil oppnå denne sesongen om Watford og Sunderland beseires i de to siste kampene.

HELT: Michy Batshuayi scoret målet som gjorde Chelsea til seriemestere. Foto: NTB Scanpix
HELT: Michy Batshuayi scoret målet som gjorde Chelsea til seriemestere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da vil Chelsea ha kapret 93 poeng denne sesongen - den nest høyeste fangsten i Premier Leagues historie.

Det viktigste er imidlertid at gullet er sikret etter en sesong som startet trøblete, men som har vært en eventyrlig reise etter omleggingen til 3-5-2 tidlig i høst. I dag ble kronen på verket satt, og gullet sikret.

Tam start

West Bromwich gjorde imidlertid det de kunne for å være festbrems. Jubelen lot vente på seg, selv om Chelsea bosatte seg på vertenes banehalvdel og trykket på for den forløsende scoringen.

Formsterke Cesc Fabregas, Gary Cahill og Eden Hazard var alle farlig frempå før pause, men fikk verken mål eller straffe. West Bromwich kjempet tappert og holdt 0-0 til pause.

45 minutter gjenstod imidlertid av kampen. Chelsea ville veldig gjerne fjerne all tvil og sikre gullet denne fredagskvelden. Scenen var satt, men ingen av de gullklare Chelsea-spillerne inntok rampelyset.

Holdt på å drepe gullfesten

Riktignok var Hazard et uromoment i minuttene etter pause, men utover i 2. omgang var hjemmelaget vel så farlig de gangene de kontret mot et høytliggende Chelsea-lag.

JUBEL: Slik feiret Chelsea sine første minutter som nybakte Premier League-vinnere. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Slik feiret Chelsea sine første minutter som nybakte Premier League-vinnere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet havnet både José Salomon Rondon og innbytter Nacer Chadli alene med keeper Thibaut Courtois, men megasjansene ble bare som advarsler å regne for serielederen.

Conte svarte med å bytte ut Hazard og Pedro. Inn kom Willian og Michy Batshuayi. Belgieren hadde ikke scoret i Premier League siden august og var neppe den spilleren som vertene fryktet mest.

Avgjørelsen

Men sju minutter etter at 23-åringen kom inn på banen, da kampuret viste 83 minutter, var det likevel han som gjorde det for Chelsea. Etter et kontinuerlig trykk mot West Bromwich-målet, fikk Cesar Azpilicueta slått ballen inn til Batshuayi, som kastet seg fram og skled inn ballen i mål.

Det utløste elleville jubelscener på både banen, benken og tribunen. Målet Chelsea trengte, målet blåtrøyene fryktet ikke skulle komme likevel, ble en realitet sju minutter før full tid.

- Alle er i ekstase. Dette er den beste dagen for meg og for klubben, sier matchvinneren til Sky Sports.

Ettmålsledelsen ga ikke Contes menn fra seg. Nå er alt teoretisk gullhåp ute for Tottenham, som ligger 10 poeng bak Chelsea med tre kamper igjen å spille. Fasiten er klar: Chelsea er seriemestere i Premier League i 2016/17.

London-klubben har tidligere løftet serietroféet også i 1955, 2005, 2006, 2010 og 2015.