Den usynlige toppidrettssjefen

Toppidrettsjef Jarle Aambø er så usynlig at enkelte har spurt om Olympiatoppen er lagt ned. Konfrontert med påstanden virker han uforskammet uberørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOPPIDRETTSENTERET (Dagbladet): -  For meg handler det om å ha lavt markeringsbehov og stor markeringsevne, sier Jarle Aambø.

-  Min jobb er å levere det som skal leveres og så får andre bedømme jobben i bakkant.

Bjørge Stensbøl, Jarle Aambøs forgjenger og mannen som gjorde norsk idrett, seg sjøl og Olympiatoppen til et internasjonalt gull-fenomen i 90-åra, er en av de som på retorisk vis har etterlyst synligheten til den nye sjefen. Ved inngangen til OL-året 2006 er det fortsatt svært lite offentligheten hører fra det styrende kontoret på Toppidrettsenteret i Oslo. Men det jobbes på spreng - om enn på en annen måte enn før.

Kort fortalt handler det om at

Jarle Aambø er en helt annen type enn Bjørge Stensbøl.

Helt egne regler

-  Selvfølgelig synes jeg, men kanskje ikke så mye i media, sier Jarle Aambø. -  Det kan nok skyldes at jeg har mine egne leveregler. Og derfor bruker jeg ikke tid og energi på hva forgjengeren min har gjort på det området.

-  Jeg har min lederstil. Det eneste jeg må sørge for er at jeg gjør jobben min.

Hvilket betyr:-  At det er mange som går rundt og tror at Olympiatoppen er lagt ned, tror jeg ikke på. Men hvis så er tilfellet, så bryr jeg meg ikke om det. På de virkelige arenaene - der toppidrettsjobben gjøres - er vi nemlig mer synlige enn noen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer