Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den utskjelte svensken: - Jeg blødde. Jeg filmer aldri

Liverpool raser.

(Dagbladet): Liverpool - Basel 1-1.

Sluttspurten til tross: Liverpool er ute av Champions League etter uavgjort mot Basel på Anfield i går kveld.

Hjemmelaget kom aldri opp på nivået som skal til, men mange mener samtidig at utvisningen av Lazar Markovic etter en knapp time fikk mye å si for sluttresultatet.

Innbytter Markovic satte fart på laget de 15 minuttene han rakk å være med, og selve situasjonen som førte til rødt kort var også kontroversiell. Markovic slengte ut en arm mot Basels Behrang Safari, traff med en finger eller to, og svensken gikk ned for telling.

Filming, mente mange, inkludert Liverpool-manager Brendan Rodgers.

- Det var en svært, svært skuffende avgjørelse av dommeren, og jeg er ikke sikker på at han var nær nok til å kunne se hva som skjedde. Fingertuppene hans var så vidt borti nesa til forsvareren, sier Rodgers, og legger til:

- Han burde heller vist ut Basel-spilleren for hans reaksjon.

Blødde Det er «offeret» selv svært uenig i.

- Det er litt sjukt, jeg oppfattet ikke først at det ble rødt kort. Jeg trodde dommeren blåste av for hodeskade, og hadde planlagt å gi ballen tilbake til Liverpool. Men jeg merket fort at Liverpool-spillerne var forbannet på meg da jeg lå der, sier Behrang Safari til Aftonbladet.

Safari er imidlertid helt klar på at han ble rammet av Lazar Markovic' utstrakte arm.

- Ja, ja, selvfølgelig, han traff meg skikkelig. Jeg blødde fra munnen. Jeg hadde ikke gått i bakken om han ikke hadde truffet meg, jeg er ikke typen som filmer, sier Safari.

Støttes av toppdommer En annen som støtter svensken og Basel er tidligere toppdommer Graham Poll. Han skriver i sin spalte i Daily Mail at Björn Kuipers gjorde helt rett da han dro opp det røde kortet.

- Markovic slo Behrang Safari i ansiktet og fortjente å bli utvist. Slag, eller forsøk på slag, ses på som voldelig oppførsel. Selvfølgelig gjorde Safari mye ut av det, men sånn er moderne fotball, skriver Poll.

- Kuipers hadde god utsikt til situasjonen, han så Markovic se etter motstanderen før han slengte armen ut i den retningen, og gjorde helt rett da han viste det røde kortet, fortsetter eksdommeren.

Liverpool utliknet senere via Steven Gerrards fantastiske frispark, men det er Basel som går videre til sluttspillet i Champions League.

Brendan Rodgers og co. skal spille Europa League framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media