GULL-BINDING: Johan Olsson på vei mot mål på onsdagens 15 kilometer. Lite visste han om at han gikk med samme binding som Charlotte Kalla hadde tatt gull på en dag i forveien. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
GULL-BINDING: Johan Olsson på vei mot mål på onsdagens 15 kilometer. Lite visste han om at han gikk med samme binding som Charlotte Kalla hadde tatt gull på en dag i forveien. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Den vanvittige dramatikken da han sikret VM-gullet. Selv visste han ingenting

- Jeg fortalte det i går.

(Dagbladet): At det var dramatisk da Johan Olsson gikk inn til VM-gull på herrenes 15 kilometer var det liten tvil om. Snøvær, salting, anklager om forskjellsbehandling og ordkrig.

Men lite visste Olsson og de andre om dramatikken som utspant seg i minuttene før start.

Rett før løpet startet oppdaget nemlig den svenske smøreren Mats Eklund at det var noe feil med bindingen på den ene skia til Olsson. Bøylen på skistøvelen ville ikke sette seg.

- Visste ingenting Eklund ble dermed tvunget til å improvisere, og gikk for en løsning som hadde fungert dagen i forveien. Han brukte bindingen på Charlotte Kallas gullski fra 10 kilometeren.

Olsson var lykkelig uvitende, og fikk ikke høre om dramaet som utfoldet seg før onsdag kveld - flere timer etter at han hadde gått i mål til Sveriges andre gullmedalje på like mange dager.

- Han visste ingenting. Jeg fortalte ham det i går (onsdag) kveld. Han flirte bare. Det er jo humor, sier Eklund til SVT.

Men de som trodde at lykkebindingen dermed ble pensjonert fra VM etter å ha sikret to gull på rappen, må tenke om igjen. I går satt den på skiene Stina Nilssson brukte til å sikre stafettsølvet på ankeretappen, og i dag må den i ilden igjen.

- Vi får se hvem som får bindingen på herrestafetten. Foreløpig er det bare Marcus (Hellner) som bruker dette systemet, sier Eklund.

13.30 Herrestafetten begynner klokka 13.30, og som i går er det ventet at kampen skal stå mellom Norge og Sverige.

På det norske laget går Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Gløersen og Petter Northug.

Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson skal forsvare de svenske fargene.