- Den var så å si perfekt. Det er det jeg vet jeg kan levere

Gamsten om gårsdagens beste ballberøring.

TRONDHEIM (Dagbladet): Midt i andre omgang kom den aller beste ballberøringen i 2-2-thrilleren mellom Rosenborg og Viking lørdag kveld. Den var signert Morten Gamst Pedersens venstrebein. Den hjemvendte stjerna fikk ta et frispark fra akkurat den posisjonen der han er som farligst. Innsvingeren som fant Mikael Dorsins kortklipte skalle, hadde alt som kjennetegner et perfekt slått innlegg:

Det var knallhardt. Det var millimeterpresist. Det svingte innover mot mål. Og det traff en lagkamerats hode, én meter fra streken. Selvsagt ble det 2-0 av det.

- Ja, den var så å si perfekt. Det er det jeg vet kan levere. Jeg hadde et par andre på cornere, som også var nær å bli målgivende. Vi må bare fortsette sånn, for målet mitt er å stå bak en del målgivende i år, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Selvsagt var han skuffet over utfallet av Rosenborg-debuten, hvor laget hans ledet 2-0 til 87 minutter var spilt, men likevel måtte ta til takke med 2-2 og uavgjort.

- Det er kort vei fra himmel til helvete. Klart det er surt, sier han.

Trener Per Joar Hansen mente RBKs nye nummer 8, fra sin venstre indreløperposisjon, var omtrent som laget for øvrig - variabel.

Gamst selv analyserer Lerkendal-debuten sånn:

- For min del var det gull verdt å få 90 minutter. Det er vel første siden januar. Å få en kamp med betydning sammen med spillerne, og bli kjent med dem, spille noen pasninger der du kanskje er vant med andre bevegelser, er viktig. Etter hvert blir vi mer kjent med hverandre også.