- Den verste møkkajævelen vi har møtt

Evensen og treneren freste mot klengete motstander etter utklassing.


(Dagbladet): Andreas Evensen vant alle ti runder i fjærvektskampen mot Julio Buitrago fra Nicaragua  i kveld. Alle tre dommere hadde Evensen som vinner med 100-88.

Kampen ble lite severdig takket være en motstander som knapt fikk inn et slag, men bare klenget på nordmannen. Etter kampen ble også Buitrago buet på da han forsøkte å takke publikum i Brøndbyhallen i Danmark.

- Han var en idiot. Så mye mer er det vel ikke å si om det, sier Evensen til NTB.

KLENGETE MOTSTANDER: Andreas Evensen (t.h.) vant suverent mot Julio Buitrago fra Nicaraguas i København, men var frustrert over en motstander som bare ville klenge på ham. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix
KLENGETE MOTSTANDER: Andreas Evensen (t.h.) vant suverent mot Julio Buitrago fra Nicaraguas i København, men var frustrert over en motstander som bare ville klenge på ham. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix Vis mer

Trener og mentor Helge Wærøy knallet enda hardere til mot Buitrago.

- Dette er den største møkkajævelen vi har hatt som motstander noen gang. Han løp jo bare rundt i ringen og vifta med frisyren sin som om det skulle være en piassavakost. Han burde vært disket, for det er ødeleggende for boksesporten å se slik boksing han sto for, sier Wærøy til NTB.

- Det dere ser er en som ikke kommer for å bokse. Han kommer bare for å klenge og ødelegge, sier Evensen til Viasat 4.

Trønderen beskriver sin egen innsats som «en grei dag på jobben», men skulle gjerne fått bokset mer.

- Jeg fikk ikke inn de siste tellende trefferne som ville fått ham til å gå ned. Han var seig og sterk. Sånn sett all ære til ham, men det er ikke underholdende for dem som sitter og ser på, sier Evensen.

Buitrago fikk advarsler av dommeren, men kampen ble aldri stoppet.

- Dommeren ga ham to advarselene underveis, men jeg synes kampen kunne vært stoppet i sjuende eller åttende runde, for da gikk han bare og klenget, sier Evensen.