Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den verste treneren i fransk fotball siden Ludvig XVI

Cantona totalslakter Domenech - og Henry.

LEVNES INGEN ÆRE: Landslagssjef Raymond Domenech og landslagskaptein Thierry Henry levnes ingen ære av Eric Cantona.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
LEVNES INGEN ÆRE: Landslagssjef Raymond Domenech og landslagskaptein Thierry Henry levnes ingen ære av Eric Cantona.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / BERTRAND GUAY Vis mer

|||(Dagbladet): Eric Cantona maler som oftest med bred pensel når han skal smøre ut meningene sine. Nå er det Frankrikes landslagssjef, Raymond Domenech, som er det siste offeret for Manchester United-legendens verbale skyts.

- Etter min mening er Raymond Domenech den verste treneren i fransk fotball siden Ludvig den 16., sier Cantona, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det er i og for seg overflødig å påpeke at Cantona tar i bruk en spissformulering, i og med at den moderne fotballen ikke var påtenkt da kong Ludvig ble et hode kortere i giljotinen på Place de la Concorde i Paris i 1793.

Men Domenech er neppe særlig mer populær blant dagens franskmenn enn det kong Ludvig var blant deres revolusjonære forfedre.


Vil ha Blanc

Etter VM i 2006 har prestasjonskurven pekt bratt nedover, og et elendig EM-sluttspill i 2008 ble etterfulgt av en mildt sagt lite overbevisende kvalifisering, som endte med en lite verdig playoff-seier mot Irland onsdag.

I stedet ønsker Cantona at Bordeaux-sjef Laurent Blanc skal overta Les Bleus i god tid før VM i Sør-Afrika.

— Om det var opp til meg, ville Domenech fått sparken og Laurent Blanc blitt ny landslagssjef. Jeg er ikke den eneste som mener det, slår han fast.

- Sjokkerende av Henry

Cantona har også sitt å si om holdningene Thierry Henry utviste da han bidro til å avlive irenes VM-håp med en av de klareste handsforseelsene man har sett på lang tid.

- Det mest sjokkerende var ikke handsen i seg selv. Men da kampen var slutt, stilte denne spilleren (Henry) seg opp foran TV-kameraene og trøstet en irsk spiller etter å ha lurt dem trill rundt bare tre minutter tidligere. Hadde jeg vært irsk, ville han ikke sluppet unna i tre sekunder, lirer Eric Cantona av seg overfor franske medier.

FRITTALENDE: Eric Cantona er ikke kjent for å spare på kruttet. Nå slår den franske fotballegenden på stortromma når han omtaler landsmannen og landslagstrener Raymond Domenech som det verste som har skjedd fransk fotball siden Ludvig den 16.Foto: SCANPIX/REUTERS/Yves Herman
FRITTALENDE: Eric Cantona er ikke kjent for å spare på kruttet. Nå slår den franske fotballegenden på stortromma når han omtaler landsmannen og landslagstrener Raymond Domenech som det verste som har skjedd fransk fotball siden Ludvig den 16.Foto: SCANPIX/REUTERS/Yves Herman Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media