FELLES FRONT: Raymond Domenech og hans nyutnevnte kaptein Patrice Evra gjorde sitt beste for å gi inntrykk av harmoni i den franske troppen da de møtte pressen i går. Men under overflaten ulmer det i Les Bleus' tropp.Foto: SCANPIX/AP/Francois Mori
FELLES FRONT: Raymond Domenech og hans nyutnevnte kaptein Patrice Evra gjorde sitt beste for å gi inntrykk av harmoni i den franske troppen da de møtte pressen i går. Men under overflaten ulmer det i Les Bleus' tropp.Foto: SCANPIX/AP/Francois MoriVis mer

«Den verste treneren siden Ludvig XVI» i hardt vær igjen

Mytteri-tilstander i den franske troppen før åpningskampen.

||| • Fotball-VM starter med Sør-Afrika - Mexico i splitter nytt VM-studio fra kl. 16. Så er det Uruguay - Frankrike kl. 20.30!

(Dagbladet): - Raymond Domenech er den verste franske treneren siden Ludvig XVI, sa Eric Cantona etter at Frankrike haltet seg til VM i Sør-Afrika, mye på grunn av hånda til Thierry Henry.

Med bare timer igjen til åpningskampen mot Uruguay i gruppe A, er utskjelte Domenech under voldsomt press igjen.

For etter at den franske sjefen bestemte seg for å sette Thierry Henry ut av laget og velge Patrice Evra som ny kaptein, har det tilsynelatende gått mot mytteri-tilstander i troppen.

Ifølge fransk presse mener flere av de sentrale profilene i laget at Henry og Abou Diaby bør starte framfor visstnok upopulære Yoann Gourcuff og Sidney Govou, og det hele skal ha toppet seg under de to siste privatkampene, der flere av spillerne nektet å sentre ballen til hverandre.

Mot Costa Rica skal Nicolas Anelka ha nektet å spille kula til Gourcoff, og etter kampen mot Kina ble spesielt Franck Ribery beskyldt for å være selektiv med pasningene.

Mest tydelig furten av alle sammen framstår William Gallas. Gallas er er rasende over at ikke han ble valgt til kaptein som mer rutinert enn Evra, og markerer skuffelsen med å boikotte journalistene i Sør-Afrika.

- William har bestemt seg for ikke å snakke med media under hele VM, sa en talsmann for landslaget denne uka.

Usympatisk og arrogant?
Raymond Domenech har strengt tatt aldri vært en populær mann i Frankrike. Også da han ledet landet til finalen i forrige utgave av VM, gjorde han det med stadige rapporter om krangling innad i laget hengende over seg.

Nylig ble han også kåret til mesterskapets mest usympatiske manager. Men franskmennenes sjef bryr seg ikke om kritikken.

- Jeg er svært komfortabel med kritikk. Hadde jeg tatt meg nær av det, ville jeg ha tatt selvmord for lengst, sier Domenech, ifølge Daily Telegraph.

- Motgang er min venn. Dersom det er for rolig rundt meg, kjeder jeg meg. Jeg bekymrer meg til og med. Mange av dere tror jeg er født idiot. Men jeg er en konstruktiv opprører. Opprøret er motoren i meg. Noen ganger provoserer jeg med vilje, sier han.

Den innstillingen har gitt Domenech et rykte for å være arrogant, egenrådig, og uinteressert i spillernes meninger.

- Vi kan kanskje gi ham noen råd eller litt hjelp, men selv om vi hadde tilbudt oss det, tror jeg ikke han ville ha lyttet. Det viktigste er laget, sier Arsenal-back Sagna.

- Synspunkter og meninger er verdiløse, svarer Raymond Domenech.

Må tenke fellesskap
Nicolas Anelka gikk på trynet på sykkel, William Gallas krasjet strandbuggyen, og sånn veltet Frankrike bokstavelig talt inn i VM i Sør-Afrika.

FURTER: William Gallas boikotter media etter å ha blitt forbigått av Domenech i valget av kaptein.Foto: SCANPIX/AP/Francois Mori
FURTER: William Gallas boikotter media etter å ha blitt forbigått av Domenech i valget av kaptein.Foto: SCANPIX/AP/Francois Mori Vis mer

Nå er spillerne nødt til å finne tonen i fellesskap, dersom de skal motbevise kritikerne og komme seg langt i mesterskapet.

- Vi er nødt til å finne kombinasjoner oss spillerne imellom, vi kan ikke være uinteresserte i hva de andre driver med, sier Florent Malouda ifølge Daily Mail, konfrontert med påstandene om pasningsvegring.

- Vi kommer til å se latterlige ut om vi gjør som i EM i 2008, tenker på oss selv og hvordan vi kan få poeng på spillerbørsen, på bekostning av laget, sier Malouda.

Patrice Evra er klar for å ta det tilsynelatende enorme ansvaret det er å lede denne franske gjengen.

- Det er et stort ansvar, men lagkameratene mine står bak meg. Jeg har jobbet hardt for å komme hit, og har ikke fått noe gratis, sier Evra, ifølge The Sun.

- Jeg har tro på dette laget, jeg stoler på det. Vi kan gå helt til topps. Det er det som driver oss, sier United-backen.

Koker til VM er over
For Raymond Domenech vil det være en enorm revansj å prestere noe i nærheten av det å gå til topps.

- Den eneste andre jobben jeg kunne tenke meg, er president i Frankrike. Du vet aldri, spøkte franskmannen nylig.

På gårsdagens pressekonferanse ble han sammenliknet med noe helt annet enn republikkens leder da en kinesisk journalist grep mikrofonen.

- Når en frosk legges i kokende vann, kjenner den ikke varmen før det er for sent. Hvor varmt kjennes vannet for deg nå? spurte journalisten, til spredt latter i salen.

- Alle har en smerteterskel. Noen ganger er presset større enn ellers, og for meg vil presset avta den 12. juli, svarte Raymond Domenech.

Da erstattes han av Laurent Blanc.