- Den viktigste i avgjørelsen har vært Ferguson

Solskjær presentert som Molde-trener.

Foto: Erik Hattrem
Foto: Erik HattremVis mer

Vi fulgte pressekonferansen direkte i livestudio!

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som ny Molde-trener.

Da Solskjær kom inn til pressekonferanse ble han møtt til applaus fra et stappfullt presserom, før styreleder Erik Berg og Solskjær skrev under på avtalen foran pressen.

- Jeg gleder meg til alt rundt denne jobben. Jeg har et flott team rundt meg. Dette er en drømmejobb. Jeg forventer at spillerne jobber hardt hver dag. Som leder ønsker jeg meg vinnere, sa Solskjær.

Etter 14 år i England og Manchester United følte Solskjær og familien at det var på tide å flytte hjem.

- Silje, jeg og ungene ville hjem. Alle som kjenner meg vet at jeg har hatt lyst til lenge. Jeg skylder Molde fotballklubb mye av den karrieren jeg fikk i Manchester United. Jeg husker fortsatt den dagen Kjell Inge spurte meg om jeg ville til Manchester United. Da jeg sa ja, svarte han «gutten sier ja, da reiser vi bort», sa Solskjær.

Han får en årslønn på 2,4 millioner, samt 2 millioner av Aker ASA for ulike oppdrag for Kjell Inge Røkkes Aker-organisasjon.

- Og så får jeg vel en million ekstra hvis vi slår Rosenborg og blir seriemester, sa Solskjær til latter for pressekorpset.

- Vi ble enige om å si det her slik at det ikke ble noen spekulasjoner om det. Jeg får ikke noe mer enn Rösler og Jonevret ville fått. Skattelistene kjæm nu læll, sa Solskjær til TV2 Sporten etter pressekonferansen.

— Jeg merket meg at Solskjær sa at han ikke kom til Molde for pengenes skyld. Det tror jeg ham på, sier Berg til NTB.

Ferguson viktig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson oppfordret Solskjær til å takke ja til stillingen.

MØTT TIL APPLAUS: Ole Gunnar Solskjær hilser til alle fremmøtte journalister under pressekonferansen der han ble presentert som ny trener i Molde fotball klubb. Foto: Heiko Junge / Scanpix
MØTT TIL APPLAUS: Ole Gunnar Solskjær hilser til alle fremmøtte journalister under pressekonferansen der han ble presentert som ny trener i Molde fotball klubb. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Den viktigste i avgjørelsen har vært sjefen sjøl. Når han sier at du må prioritere familien. Du må ikke bare velge en klubb, men en eier og en klubb der du har mennesker rundt deg som du stoler på. Han synes det var riktig av meg å flytte hjem til Norge. Derfor fullfører jeg ikke det jeg har sagt at jeg fortsetter i Manchester United så lenge han er der, sier Solskjær.

- Da jeg kom tilbake etter å ha vært her sist, og jeg fortalte at familien ville hjem, sa han at dette var noe jeg måtte satse på. Det veide tungt, sa Solskjær.

Kjell Inge Røkke har Solskjær også snakket med, men sier at det var han som overtalte Røkke og ikke omvendt.

- Han har ikke vært med på å overtale meg. Det er nok Tarjei og Erik. Det var jeg som overtalte Kjell Inge om å ta et par grep.

Han røpet at han har hatt samtaler med Molde de siste tre ukene, og at de siste detaljene ble sydd sammen i går.

- Du er aldri sikker før du er hundre prosent sikker og har skrevet under. Men gradvis gjennom de site par-tre ukene har det blitt sikkert. Sist jeg snakket om det var jeg nesten bestemt på at det ikke ble noe av. Det ble avgjort i går, dere ansatte meg vel i går på styremøtet, sier Solskjær henvendt mot styreleder Berg.

Entusiasme Han håper å skape entusiasme og blest rundt klubben.

- Jeg krever hundre prosent lojalitet. Ærlighet, direkte kommunikasjon. En av tingene Kjell Jonevret gjorde med klubben her, var å gjøre den veldig åpen. Det vil jeg fortsette med. Det er viktig at vi kommuniserer med lokalmiljøet, supporterne og byen, sa Solskjær som avviste at han hadde en ønskeliste med spillere han ville ha til Molde.

- Jeg ønsker vinnere, men jeg har ikke begynt å tenke på innkjøp ennå, for jeg har en stall som er veldig god. Uwe Rösler har gjort en veldig god jobb, som gjør min jobb enklere. Jeg slipper å bygge opp selvtilliten deres på nytt, for det har han gjort.

- Hva med Magnus Wolff Eikrem? ville en journalist vite.

MOLDE  20101109.
Ole Gunnar Solskjær (t.v.) ble møtt av styreleder i Molde FK da han tirsdag ankom Molde lufthavn. Senere på dagen blr Solskjær ventelig presentert som ny trener i klubben. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MOLDE 20101109. Ole Gunnar Solskjær (t.v.) ble møtt av styreleder i Molde FK da han tirsdag ankom Molde lufthavn. Senere på dagen blr Solskjær ventelig presentert som ny trener i klubben. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg håper at han lykkes i United, og har ikke tenkt på å hente ham her. United har mange gode fotballspillere, men de er United-spillere. Wayne Rooney kunne kanskje fått spilt seg i form her, spøkte Solskjær.

Om spillestilen sa Solskjær:

- Da jeg selv spilte i Molde hadde Åge en veldig positiv spillestil som spillerne likte veldig godt å spille under. Det blir viktig for oss å få spillerne til å komme seg inn på trening og kose seg. Jeg er ikke så opptatt av system. Det er tallkombinasjoner, om det er en spiss, to spisser, tre spisser eller fire. Det er bevegelsene spillerne gjør i forhold til hverandre som det viktigste, sa han.

United-trio På pressemeldingen på klubbens egen hjemmeside står det at Solskjær «blir ansatt som manager i Molde Fotballklubb. Mark Dempsey går inn som førstelagstrener, og Richard Hartis blir keepertrener. Trioen med erfaring og kompetanse fra Manchester United, er på plass på Aker Stadion i Molde fra 10/1-2011.»

Om Dempsey sa Solskjær:

- Jeg sa til Per Mathias Høgmo at han hadde gjort et scoop da han fikk med seg Dempsey til Norge. Jeg sa også at jeg skulle ha han tilbake når jeg flyttet tilbake til Norge, sa Solskjær.