Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den ville gjengen

PARK CITY (Dagbladet): De norske alpinjentene dro med seg trenerne sine i studio for å ta offisielt lagbilde før OL. Resultatet ser du her. Men forkledningen lyver. Trener Erik Skasliens jenter er verken lette på avtrekkeren eller harde på flaska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i kveld skifter slalåmjentene Hedda og Trine fra cowboyhatt til hjelm. Resultatene deres hittil i år gir ikke store forhåpninger om edelt metall. Men når storslalåmjentene Andrine Flemmen og Stina Hofgaard Nilsen legger vekk finstasen fredag, hører begge hjemme blant gullkandidatene.

Bildet du ser her, ble tatt under treningsleiren i Jackson før OL. I samme stat som «The Wild Bunch» med Butch Cassidy, Sundance Kid og Mad Dog Tracy hadde sitt skjulested på 1800-tallet, fant de norske jentene ro til å forberede seg optimalt.

- Det var mange lag der, men det gjorde ingenting. Vi fikk trene når og hvor vi ville, sier Stina Hofgaard Nilsen, som slo gjennom med et brak da hun vant rennet i Cortina i januar.

På bikinijakt

Nå er jentene på plass i Park City. Til nå har de bare slappet av.

- Kjempedeilig med et par fridager. Nå får vi også være turister, og handle litt, sier Andrine.

- Det er bestandig mye å handle, sier Stina.

- Mest klær. Nå går det mot vår og sommer. Det er vår- og sommerkolleksjonen vi jobber med, sier Andrine.

- Jeg har allerede fått meg en bikini, sier Stina.

- Og jeg har lagt av en bikini. Er veldig fornøyd, men det er vel Stina som har shoppa mest nå i det siste. Hun har kjørt inn så mye penger, vet du, sier Andrine.

- Jeg har ikke vært så ille som deg, sier Stina.

- Du har vært mye verre enn oss andre, sier Andrine.

- Jeg har jo bare kjøpt en bikini og en T-skjorte. Synes ikke det har vært ille i det hele tatt, jeg. Det er bare dere andre som har vært litt ute av form, sier Stina.

God stemning

Verre enn dette blir sjelden kranglene mellom de fire jentene.

- Jeg og Trine har vært med i mange år nå, og har aldri krangla. Ganske utrolig egentlig, sier Andrine.

- Du lærer deg å respektere andre mennesker for det de er, sier Stina.

- Kanskje vi er snillere. I alle fall vi på laget vårt. Det er ofte litt intriger på andre lag, men vi har ikke hatt noenting. Alle er venninner, sier Andrine.

- Veldig deilig, det. Vi har en rolig og avslappet stemning. Du kan være deg selv, sier Stina.

Hjelper hverandre

Både Andrine og Stina mener at den gode stemninga i laget hjelper dem til resultater i løypa.

- Jeg har jo vært vant til å være aleine. Men nå prøver vi å gjøre ting sammen, kjøre sammen på oppvarming og gire hverandre opp. Jeg tror ikke det er så mange andre nasjoner som har løpere som har så mye kontakt før rennet som meg og Stina, sier Andrine.

- Nei, det tror ikke, jeg heller. Og det er bra. Dette er en viktig faktor for at det har gått som det har gått, sier Stina.

- Men hvem er den beste skiløperen av dere?

- Dumt spørsmål.

Svarer Stina.

GOD GAMMEL ÅRGANG: Fra venstre Hedda Berntsen, Trine Bakke Rognmo, trener Roland Johansson, Andrine Flemmen, Stina Hofgaard Nilsen, sjeftrener Erik Skaslien og fysioterapeut Trym Telje fant fram klær fra ei annen tid da de tok lagbilde før OL. Symbolsk sett ikke helt fjernt, ifølge Skaslien: - Kontinuitet blant løpere og trenere er kanskje det viktigste suksesskritieriet vårt, sier han.
Hele Norges coronakart