Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den virkelige vinneren

Han måtte vinne, han vant, men han tok ikke til tårene. Isteden tok Ola By Rise seg et godt glass rødvin og lot fornuften styre seiersfesten.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Dette er så bra, det kan ikke bli bedre, så jeg tror jeg gir meg, sier Ola By Rise til Dagbladet.

Det ligger mye følelser i akkurat den setningen der. Men uansett hvordan du velger å tolke det - om du kaller det ironi, sarkasme eller et realt spark bak tilbake til de som sjøl sparket ham i ryggen - Ola By Rise var en lykkelig mann i går kveld.

Fordi han var den virkelige vinneren.

-  Det er et relativt tøft kurs det jeg går på, men jeg lærer mye, sier RBK-treneren og gliser. -  For meg har dette vært en aften for evigheten. Og i kveld er jeg i mål - jeg setter veldig pris på triumfen.

-  Tårene var ikke veldig langt unna ute på banen.

Hopper ikke av

Ola By Rise møtte seriefinaledagen med nye spekulasjoner rundt sin egen person og trenerjobben i Rosenborg. VG kunne fortelle nasjonen at han gikk rundt med tanker om å hoppe av etter kampen mot Lyn. Men han ristet av seg det også - akkurat slik han har ristet av seg det meste av mediekjøret de siste ukene.

Fordi han vet at i hvert fall noen støtter ham.

-  Kjernen (RBK-supporterne) har vært fantastiske, sier Ole By Rise til Dagbladet. -  De har betydd veldig mye for meg i denne perioden. Men uansett - etter oppklaringen vi hadde har jeg aldri vurdert å hoppe av uansett hvordan det gikk i serien.

-  Det er viktig å bruke fornuft framfor følelser.

Fordi:

-  Jeg vil ikke trekke meg og si æda-bæda, sier han. -  Det blir for barnslig. Klubben har tatt en avgjørelse og jeg har mer drivstoff igjen.

-  Og det har jeg sagt hele tida.

Det store løftet

Det var ingen voldsom feiring i RBK-garderoben i går kveld. Det var bare det dette seriegullet handler om - lettelse etter et trøblete år med mye skam i egne rekker. Og før den dannede seiersfesten satt Ola By Rise i trenernes lille rom og leste tekstmeldinger med beina på bordet.

Som om laget hans akkurat hadde slått Sogndal 3- 1 16. juni.

-  Sjøl om du kan si at dette er viktig for meg - jeg ble heldigvis ikke den treneren som brøt seiersrekka - så er det veldig viktig for spillene også, sier den sparkede. -  Og jeg unne dem denne triumfen av hele mitt hjerte. Slik jeg unner klubben det og alle som har trodd og jobbet for at vi skulle klare det.

-  Her og nå er jeg overbevist om at det som skjedde for et par uker siden var det som ga oss energien til å slå Vålerenga på målstreken.

Den store forskjellen

Ola By Rise startet gårsdagen med å våkne 06.30. Halvannen time senere var han og Tobbe (bikkja) ute av døra. Og i to og en halv time i skogen fikk han de bjeffene han trengte for å være i god balanse til avspark.

Ettersom klokka nærmet seg 18.00 var han bare opptatt av å komme i gang.

-  Det var intenst, sier han. -  Og veldig spennende. Og det hendte at jeg tenkte på hvor stor forskjell det var mellom gull og sølv.

-  For meg.

Andreomgangen mot Lyn - den som ga Rosenborg gullet - var akkurat den ligaavsutningen Ola By Rise fortjente. Og som han hadde drømt om. For da klubben hadde fortalt all verden at laget ikke kunne være seg sjøl under den nåværende treneren, så ble de akkurat det.

Og til de milde grader også.

-  Herlig, sier By Rise til Dagbladet. -  Etter en middels førsteomgang avsluttet vi kampen til gull i beste RBK-ånd. Vi peiset bare på - vi kjørte og kjørte og skapte enormt med sjanser. Og så vant til slutt på en strålende scoring fra Frode (Johnsen).

-  Selvfølgelig er jeg stolt av prestasjonen.

Gull og tomt hode

I NRKs 4- 4- 2 studio lanserte Arne Scheie Ola By Rise som RBK-trener neste sesong også. Fordi det etter Scheies mening ikke finnes bedre ledige alternativer.

-  Kanskje det, sier Ole By Rise tørt før han trøkker inn en ny gratulasjon på mobilen. Og så ler han. For svaret kom uten at det var en fornuftig tanke bak det. Fra et tomt hode.

-  Jeg har ingen gode svar lell, sier RBK-treneren og ber seg unnskyldt. -  Det eneste jeg vet er at jeg skal til Eindhoven på mandag. Og at dette blir en veldig hyggelig kveld og natt.

-  Det har vi nemlig fortjent.

Rosenborg- Lyn 4- 1

(0- 0).
Tilskuere:
21 228.


Mål:
1- 0 Daniel Braaten (58), 2- 0 Frode Johnsen (62), 2- 1 Jan Derek Sørensen (63), 3- 1 Johnsen (70), 4- 1 Johnsen (89).
Dommer:
Terje Hauge, Olsvik.
Gult kort:
Peter Markstedt, Lyn, Harald Brattbakk, Rosenborg.

<B>GLAD OG STOLT: </B> Den sparkede RBK-trener Ola By Rise koste seg med pokalen etter at det 13. strake seriemesterskapet ble sikret. - Sjøl om du kan si at dette er viktig for meg, så er det veldig viktig for spillene også, sier By Rise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media