Deneriaz vant på svak norsk dag

- Jeg gjorde en stygg feil og drepte rennet, sier Lasse Kjus.

Franske Antoine Deneriaz vant verdenscuprennet i utfor i Val Gardena i dag. Lasse Kjus og de andre norske feilet.

Kjus ble beste nordmann på en svært skuffende, delt 17. plass. Han klarte på ingen måte å følge opp den flotte innsatsen i super G-rennet i går, der Kjus'ern gikk helt til topps for første gang på fire år.

- Jeg var skikkelig gira før start og følte alt stemte, men så gjorde jeg en stygg feil og drepte rennet for mitt vedkommende allerede på det første hoppet, beklager Kjus overfor NTB.

Aksel Lund Svindal kjørte ut høyt oppe i løypa, akkurat på det samme stedet som Kjus gjorde sin tabbe.

- Det er alltid kjedelig å gjøre feil, og spesielt så tidlig i et løp. Uten den kunne jeg nok kjørt minst et halvsekund raskere, men ser du på resultatlisten er det lett å se at jeg ikke hadde vært blant de beste uansett, innrømmet Kjus.

Han var 2.17 sekunder bak vinneren i mål.

Kjus la til at han gjerne vil gi seg med alpint etter å ha prestert gode resultater. Hvis det kommer flere seire denne sesongen, kan det godt hende det blir den siste.

- Jeg blir spurt om det hele tiden, og må selvsagt tenke på det, Jeg skal følge opp best mulig framover, så får vi se etter sesongen. Alt jeg egentlig kan si er at det meste fortsatt er uavklart.

I morgen satser han på storslalåmrevansj i Alta Badia, selv om akkurat den bakken aldri har vært noen lykkearena for norske løpere.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg gjerne vil oppleve vinnergleden igjen, det gjorde veldig godt å stå på toppen av pallen i går, sa Kjus.

Det ble liten tid til feiring, men gratulasjonene rant inn og stemningen var god.

- Det gikk ikke utover forberedelsene til lørdag. Faktisk gøy med litt kjør etter renn igjen, det er jo faktisk sjelden det skjer, sa mesterskapsløperen Kjus.

Franske Antoine Deneriaz kjørte fantastisk også lørdag, og ble klokket inn til 1.52,99. Han slo Michael Walchhofer fra Østerrike med 89 hundredeler. Østerrikerne tok også 3. plassen ved Hans Knaus.

Deneriaz har vært best i begge de to treningsomgangene, men det var likevel svært overraskende at han tok steget helt til topps da det gjaldt som mest. Det hører med til historien at han hadde svært gode lysforhold på sin seierstur, noen som hadde tydelig innvirkning på kjøringen til flere løpere.

Bjarne Solbakken sliter fortsatt etter sin første verdenscupseier og kom inn på en svak 23. plass fra høyt startnummer.

(NTB)