NY REKORD: Deng Wei var best i både rykk og støt da hun vant gullet i kvinnenes 63-kilosklasse i vektløfting. Med 262 kilo totalt satte hun også verdensrekord. Foto: Daniel Powers/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
NY REKORD: Deng Wei var best i både rykk og støt da hun vant gullet i kvinnenes 63-kilosklasse i vektløfting. Med 262 kilo totalt satte hun også verdensrekord. Foto: Daniel Powers/USA TODAY Sports/NTB ScanpixVis mer

Deng vant OL-gullet med verdensrekord

Kinesiske Deng Wei var best i både rykk og støt.

Kinesiske Deng Wei var best i både rykk og støt da hun vant gullet i kvinnenes 63-kilosklasse i vektløfting. Med 262 kilo totalt satte hun også verdensrekord.

Det var Kinas sjette gull så langt i lekene. Deng fikk det lettere enn ventet da verdensrekordholder Lin Tzu-chi fra Taiwan trakk seg uten forklaring. Ryktene svirret om at årsaken var en positiv dopingprøve.

- Jeg visste ikke at hun ikke skulle være med før konkurransen var i gang. Jeg ble overrasket da hun ikke stilte, sa Deng.

- Jeg har ikke hørt noe om en positiv prøve. Jeg synes synd på henne å håper å møte henne igjen i senere mesterskap, la hun til.

Deng ledet etter rykk med 115 kilo foran Karina Goritsjeva, som hadde 111. Siripuch Gulnoi fra Thailand var treer med 108, men fikk ikke noe godkjent løft i støt.

I støt fikk Deng opp 147 kg, som også er verdensrekord. Sammenlagt forbedret hun Lins rekord med en kilo.

Nord-Korea tok sin første medalje i Rio-OL da Choe Hyo-sim med 248 kg totalt løftet til sølv. Bronsen gikk til Goritsjeva fra Kasakhstan som hadde totalt 243 kilo.

(NTB)