IKKE MER LANGRENN: Denise Herrmann, her bak Maiken Caspersen Falla i lagspringen i Falun i fjor, blir skiskytter.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE MER LANGRENN: Denise Herrmann, her bak Maiken Caspersen Falla i lagspringen i Falun i fjor, blir skiskytter.Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Denise Herrmann blir skiskytter

Gir seg med langrenn.

Den tyske langrennsløperen Denise Herrmann vil fra neste sesong satse på skiskyting.

Det bekrefter 27-åringen i pressemelding onsdag.

- Denne avgjørelsen og tidspunktet for den vil sikkert overraske mange, men jeg har tenkt på dette i lang tid, sier Herrmann.

- Jeg har mye å takke langrenn for, det har vært en fantastisk tid med mange høydepunkter. Nå må jeg imidlertid sette meg nye mål. Jeg er bevisst på at det er en stor utfordring jeg står overfor, men jeg er overbevist om at jeg har mot og besluttsomhet til å klare dette, tilføyer hun.

Hun har full støtte fra Det tyske skiforbundet i valget som nå er tatt.

- Denise har i flere år vært en av våre viktigste langrennsløpere. Hun vil etterlate seg et tomrom. Samtidig gleder vi oss over at hun nå får nye utfordringer i skiskyting, sier sportsdirektør Karin Orgeldinger.

Herrmann er langt den første utøveren som har gått fra langrenn til skiskyting. Kati Wilhelm og Evi Sachenbacher-Stehle er eksempler på andre tyske løpere som har gjort det samme.

Herrmann har bronse fra OL-stafetten i Sotsji som eneste internasjonale medalje som langrennsløper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram