Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne 19-åringen gjør Wenger gjerrig

Kanonmål mot Liverpool.

STANG INN: Fran Merida ble gratulert av Craig Eastmond etter fulltrefferen på Emirates i går kveld. Foto: AFP/Carl de Souza
STANG INN: Fran Merida ble gratulert av Craig Eastmond etter fulltrefferen på Emirates i går kveld. Foto: AFP/Carl de Souza Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fran Merida ble hentet fra Barcelona som 16-åring. Etter en rettsak fikk Barca 25 millioner i erstatning.

I går fikk den spanske midtbanespilleren sitt store Arsenal-gjennombrudd, og viste at han er verd summen. Merida dunket inn et langskudd via stanga da vertene tok ledelsen i ligacupkampen mot Liverpool.

Merida og de unge Arsenal-spillerne vant kampen 2-1 og etter kampen fortalte manager Arsene Wenger at spanieren er en av grunnene til at han har latt pengene stå i banken i sommer.

Arsenal håvet inn mer enn 400 millioner kroner på salgene av Kolo Toure og Emmanuel Adebayor, men brukte bare en brøkdel på Thomas Vermaelen.

- Det er alltid vanskelig å overbevise folk om at vi ikke trenger spillere, men du skjønner hvorfor når du så dem i kveld, sier Wenger til Daily Telegraph.

Er ikke på markedet
Og legger til:

- Vi ser dem hver dag på trening. Det finnes så mye kvalitet i de unge spillerne våre at vi ikke ser etter noe spesielt på markedet.

Merida har vært utlånt til Spania og den franske treneren vurderte å leie ut U20-spilleren på nytt, før han ombestemte seg.

PANG: Her fyrer Merida løs langskuddet som smalt inn i nettet via stanga. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
PANG: Her fyrer Merida løs langskuddet som smalt inn i nettet via stanga. Foto: REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

- Fran kom til oss i tidlig alder, men vår skole er helt på linje med hans utdanning. Han passer måten vi ønsker å spille fotball på perfekt, sier Wenger.

Merida var ikke det eneste talentet utpå da Liverpool ble sendt ut av den minste cupen.

- Fran er 19, Aaron Ramsey og Craig Eastmond er bare 18 år. De fortjener mye ros etter å ha spilt en kamp på så høyt nivå, sier Wenger.

Merida var strålende fornøyd i går kveld, målet var hans første i den røde trøya.

Trekning lørdag
- Jeg er virkelig lykkelig, spesielt siden vi slo et så tøft lag. De unge spillerne fikk sjansen i ligacupen, og vi måtte vise individuelt at vi kunne spille. Det gjorde vi i går kveld, sier Merida.

Kvartfinalene i ligacupen trekkes lørdag ettermiddag.

- Vi vet det blir et tøft oppgjør, fordi det er mange harde lag igjen og vi får nok ett av dem. Men vi viste i går kveld at vi kan slå hvem som helst.

BEVISET: Merida mener seieren mot Liverpool viser at ungguta er gode nok. Foto: AFP/Carl de Souza
BEVISET: Merida mener seieren mot Liverpool viser at ungguta er gode nok. Foto: AFP/Carl de Souza Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media