KOMMER SEG FORBI ALLE: Wilfried Zaha (t.h) sier ingen forsvarere så langt har klart å stoppe ham. Her mot Manchester United-ving Antonio Valencia i ligacupen i novenber 2011. Foto: AFP/ ANDREW YATES / NTB SCANPIX
KOMMER SEG FORBI ALLE: Wilfried Zaha (t.h) sier ingen forsvarere så langt har klart å stoppe ham. Her mot Manchester United-ving Antonio Valencia i ligacupen i novenber 2011. Foto: AFP/ ANDREW YATES / NTB SCANPIXVis mer

Denne 20-åringen forbløffer England-stjernene

Selv tror han bare Ronaldo og Messi er bedre.

(Dagbladet): Søndag kveld fikk han sjansen, på grunn av forfall er Wilfried Zaha (20) kalt inn i Englands A-lagstropp mot Sverige.

I går stilte Jonathan Parrs lagkamerat i Crystal Palace opp på sin første England-trening. Han overrasket umiddelbart Premier League-stjernene.

- Han var fantastisk,jeg ble forbløffet over hvor god han var, sier Chelsea-spiss Daniel Sturridge i Daily Telegraph.

- Han var direkte, teknisk og bandt opp folk, sier Evertons Leon Osman etter første møte på feltet.

Championship-ving Zaha synes antakelig all ros er fortjent, for hør bare hvordan han ser på seg selv:

Messi og Ronaldo - Jeg ønsker å møte forsvarere som kan teste meg. Jeg ser aldri på noen og tenker at «han er bedre enn meg», med mindre det er Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Når jeg går på banen handler det bare om meg, sier Zaha til The Guardian.

Han var med da Palace slo ut Manchester United av ligacupen i desember 2011. Da fikk han brynt seg på den brasilianske backen Fabio. Det skremte ikke på noen måte.

- Jeg har egentlig ikke møtt en back og blitt nødt til å tenke: «Hvordan kan jeg komme meg forbi ham?»

PRISES TIL 20 MILLIONER PUND: Zaha (t.h) mener han ikke kan styre hvor mye Palace krever for ham. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth / Scanpix NTB
PRISES TIL 20 MILLIONER PUND: Zaha (t.h) mener han ikke kan styre hvor mye Palace krever for ham. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth / Scanpix NTB Vis mer

Det er heller tvertimot.

- Vi har møtt folk som har spilt i Premier League hver bidige uke, som Danny Murphy (Blackburn) i forrige uke. Jeg pleide å se ham, han har spilt i årevis. Jeg var ti ganger raskere enn ham, så jeg slapp å ta fram triksene. Jeg bare kjørte på forbi ham.

Hans fulle navn er Dazet Wilfried Armel Zaha og han står med 11 mål på 98 kamper for Crystal Palace. Han har vært på Selhurst Park siden han var 12 år, og denne sommeren avslo londonklubben flere bud på den fotrappe angriperen.

20 mill. pund Prislappen er nå på 20 millioner pund, ifølge Palace-formann Steve Parish. Klubbens nyansatte manager Ian Holloway forklarer hvorfor unggutten er helt unik.

- Har jeg noensinne sett noen som han? Nei, ikke i hele min karriere. Han kan gå begge veier, med høyre og venstre fot. Han lokker deg og narrer deg, og før du vet ordet av det har han gjort noe, sier Holloway.

- Det er nesten som da jeg vokste opp med Harlem Glotetrotters. Han kan gjøre hva som helst med ballen i beina, samtidig som han er en moderne atlet.

Zaha kom til Storbritannia fra Elfenbeinskysten da han var fire år, sammen med foreldre og åtte søsken. Fordi møtet med Sverige i morgen kveld er en privatkamp kan Zaha melde overgang til Elfenbeinskystens landslag ved neste landskampdato.

Derfor blir han utsatt for et voldsomt press fra ivorianske superstjerner som Didier Drogba.

TRIKSER: Palace-sjef Ian Holloway sammenlikner Zaha med basketballtrikserne i showlaget Harlem Globetrotters. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
TRIKSER: Palace-sjef Ian Holloway sammenlikner Zaha med basketballtrikserne i showlaget Harlem Globetrotters. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble født i Elfenbeinskysten, men alt jeg vet om er England. Det er 50/50 for øyeblikket. Didier Drogba ringte meg, og jeg ble sjokkert. Han er en ydmyk fyr. Men jeg har spilt for U21-laget og nå må jeg ta en avgjørelse.

Selvtillit Zaha tvitret selv i natt, han skriver at han ikke er så selvgod og arrogant som intervjuene tyder på.

- Jeg vet det er spillere der ute som er bedre enn meg, vær så snill og ikke tolk ordene mine på feil måte. For å oppklare: Når jeg sier at jeg ikke ser noen som er bedre enn meg, så sier jeg det for å styrke selvtilliten min ute på banen.

Hvis selvtilliten trenger et ytterligere løft kan unggutten bla opp i The Sun eller Daily Mirror i dag. To av Englands største aviser mener Jose Mourinho er villig til å betale nettopp 20 mill. pund slik at unggutten snart spiller i Real Madrid.