Denne 22-åringen knuste Petter Northug

- Han har tatt store steg, sier Northug.

 NUMMER EN:  Mathias Rundgreen slo alle og vant Tour de Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NUMMER EN: Mathias Rundgreen slo alle og vant Tour de Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

22-åringen Mathias Rundgreen tuktet selveste Petter Northug og cruiset inn til seier under Tour de Trøndelag søndag.

Det startet med rulleskisprint fredag, fortsatte med bakkeløp lørdag og ble avsluttet med jaktstart på rulleski i Meråker søndag.

Rundgreen var suveren under lørdagens bakkeløp, og han hadde nest beste tid på rulleskiene under jaktstarten. I sammendraget var han 1.05 minutter foran annenmann Anders Tettli Rennemo. Broren Kristian Tettli Rennemo ble nummer tre.

- Etter sprinten på fredag visste jeg at jeg hadde mulighet til å vinne. Jeg bestemte meg for å klemme til i dag, og det var godt å høre at jeg dro ifra, sa Rundgreen til Adresseavisen.

 SKRYTER:  Petter Northug skryter av Rundgreens utvikling. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SKRYTER: Petter Northug skryter av Rundgreens utvikling. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug hadde fjerde beste etappetid søndag og ble også nummer fire i sammendraget. Han var imponert over vinneren Rundgreen.

- Han viste i fjor at han har tatt et stort sprang. Jeg så ikke så mye til ham under bakkeløpet i går, men resultatlista var imponerende, sa Northug.

Heidi Weng var i særklasse best i kvinneklassen. Hun var helt overlegen i lørdagens motbakkeløp, og søndag var hun suverent best på rulleskiene også. I sammendraget vant hun med hele 4.02 minutter foran Anne Kjersti Kalvå på 2.-plass. (NTB)