Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne 71-åringen vil Norges Cykleforbund fjerne

Hein Verbruggen garanterte dopfri Armstrong.

ALDRI, ALDRI, ALDRI: Hein Verbruggen er tidligere president i UCI og gikk åpent ut og frikjente Lance Armstrong for doping. Foto: Scanpix / AP / David Zalubowski
ALDRI, ALDRI, ALDRI: Hein Verbruggen er tidligere president i UCI og gikk åpent ut og frikjente Lance Armstrong for doping. Foto: Scanpix / AP / David Zalubowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Cykleforbund (NCF) gir full støtte til et dansk krav om å fjerne tidligere president Hein Verbruggen (71) fra Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) rekker.

Nylig sendte NCF-president Harald Tiedemann Hansen brev til UCI der han fullt ut støtter det allerede overleverte brevet fra Dansk Cykle Union.

Ett av kravene er å fjerne «gammelt grums» fra den politiske ledelsen i UCI - først og fremst nederlenderen Hein Verbruggen.

STILTE OPP MED KJÆRGAARD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen permitterte Steffen Kjærgaard etter at sportssjefen innrømmet omfattende bruk av doping i sin sykkelkarriere. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STILTE OPP MED KJÆRGAARD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen permitterte Steffen Kjærgaard etter at sportssjefen innrømmet omfattende bruk av doping i sin sykkelkarriere. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Vi var i kontakt med det danske forbundet fredag, men da var allerede et slikt brev sendt. I ettertid har vi erklært vår fulle støtte for disse kravene. Det er nå satt ned en uavhengig kommisjon for å vurdere disse tingene i UCI, og vi vil vente og se hva som kommer ut av det før vi går noe videre, sier Harald Tiedemann Hansen til NTB.

Verbruggen var UCI-president i perioden 1991 til 2005. Etter 30 år i organisasjonen har nederlenderen fortsatt virke der, blant annet som «ærespresident» og medlem av minst én komité.

De siste årene har Verbruggen vært sentral i en rekke skandaler opp gjennom årene. Blant annet anklages den tidligere UCI-presidenten for å ha mottatt bestikkelser fra Lance Armstrong for å dekke over en positiv dopingprøve i 2001.

MISTET TITLER: Verbruggen gikk langt i sin aktive støtte til Armstrong. Foto: Scanpix / AP / Christophe Ena
MISTET TITLER: Verbruggen gikk langt i sin aktive støtte til Armstrong. Foto: Scanpix / AP / Christophe Ena Vis mer

Senest i fjor gikk nederlenderen ut og sa følgende om dopingetterforskningen av Armstrong: «Lance Armstrong har aldri brukt doping. Aldri, aldri, aldri».

Hein Verbruggen er også æresmedlem i Den internasjonale olympiske komité og den nederlandske olympiske komiteen.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!