Denne 86-åringen er blitt en nettstjerne

Hun turner ikke overraskende i seniorklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Johanna Quaas (86) hadde egentlig lagt turninga på hylla for å være håndballspiller i gamle Øst-Tyskland. Etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet la hun opp som 30-åring. Da startet eventyret som nå har gjort henne til en nettstjerne i en alder av 86.

Quaas hadde nemlig vært hobbyturner og valgte å satse etter endt håndballkarriere. Da hun ble 35 måtte hun opp i seniorklassen - og i den klassen konkurrerer hun fortsatt.

Videoen du kan se over har fått nærmere 1 million visninger i løpet av få dager.

Den viser hvordan Quaas fortsatt konkurrerer som turner og blir godt tatt imot av publikummerne på Cottbus Challenger Cup.

De øvrige turnerne var gamle nok til å være barnebarna hennes, men få andre fikk like mye applaus i idrettshallen i Cottbus.

86-åringen leverte så vel full planke som en gulvrutine det luktet krutt av. På gulvet gjennomførte hun flere prestasjoner, blant annet slo hun hjul og sto på hodet.

Quaas har som nevnt kjempet i seniorklassen i en årrekke. Hun har vunnet elleve medaljer i det tyske seniormesterskapet og møter sjelden konkurranse fra rivaler på egen alder.

I et radiointervju med MDR forteller hun at hun bare deltar for moro skyld og at hun nå bare konkurrerer i klassen 85-90 år.

- Å konkurrere mot 70-åringer er rett og slett ikke gøy i lengden, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer