TILBYS HJELP: Petter Northug satser på et privatlag i Coop-regi, men går internasjonale konkurranser for Norges Skiforbund. I dag melder forbundet at de ønsker å hjelpe langrennsløperen som menneske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TILBYS HJELP: Petter Northug satser på et privatlag i Coop-regi, men går internasjonale konkurranser for Norges Skiforbund. I dag melder forbundet at de ønsker å hjelpe langrennsløperen som menneske. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Denne alvorlige hendelsen handler også om Petter Northug som menneske

Skiforbundet tilbyr hjelp.

(Dagbladet): I går kveld bekreftet Petter Northug det selv.

Det var han som satt bak rattet i audien som kjørte av veien og inn i et autovern natt til søndag. Skikongen innrømmet også at han kjørte med promille.

I formiddag har Nye Høyder, ved Northugs manager Are Sørum Langås, og Norges Skiforbund sittet i telefonmøter. I samtalene orienterte Langås forbundet om status i saken.

Skiforbundet sendte så ut en pressemelding om skistjernens fyllekjøring.

- Norges Skiforbund tar sterk avstand fra det som har skjedd. Dette er ikke forenelig med Skiforbundets verdier, og NSF er derfor glad for at Petter Northug i pressemeldingen som ble sendt ut i går beklaget overfor alle han har sviktet, skriver forbundet.

Skiforbundet ønsker nå å bistå Northug, som risikerer ubetinget fengselsstraff for bilkjøringen.

- Denne alvorlige hendelsen handler også om Petter Northug som menneske. Derfor tilbyr Norges Skiforbund sammen med  Olympiatoppen å hjelpe Northug og hans team, dersom han ønsker det.  Det er en åpen og god dialog med Northug og hans team.

I gårsdagens pressemelding uttalte 28-årige Northug at han er beredt til å ta straffen for sine handlinger. Han sier samtidig at han har forklarte politiet åpent hva som skjedde.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier han i pressemeldingen.