FISKEBOLLER: Quenelle er en fransk fiskebollelignende matrett, som ifølge Wikipedia kan minne om en form for stikkpiller. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
FISKEBOLLER: Quenelle er en fransk fiskebollelignende matrett, som ifølge Wikipedia kan minne om en form for stikkpiller. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB ScanpixVis mer

Denne Anelka-feiringa gjør at West Brom mister hovedsponsoren sin

Zoopla har jødisk eier.

(Dagbladet): Eiendoms-nettstedet Zoopla, som er hovedsponsoren til West Bromwich, kommer ikke til å forlenge avtalen med klubben når den løper ut i sommer.

Zooplas logo preger West Midlands-klubbens drakter, og var tidenes største sponsoravtale for West Bromwich da den ble undertegnet.

Grunnen til at selskapet ikke vil forlenge, er at Nicolas Anelka feiret et mål mot West Ham på en noe spesiell måte.

«La Quenelle» I en uttalelse fra firmaet, som eies av den jødiske finansmannen Alex Chesterman, heter det ifølge Sky Sports:

- I lys av angrepsspiller Nicolas Anelkas handlinger mot West Ham i jula, har selskapet de siste ukene vurdert sin posisjon, og funnet ut at vi ønsker å rette fokus på andre markedsføringsaktiviteter etter sesongen.

I slutten av desember gjorde nemlig franskmannen den såkalte «La Quenelle»-gesten etter en scoring. Tegnet utformes ved å peke den ene armen ned mot bakken samtidig som motsatt hånd legges på skulderen til den armen som peker nedover.

- Det er sykt Reaksjonene lot ikke vente på seg, all den tid gesten regnes for å være antisemittistisk, eller uttryke jødehat.

Blant annet sa presidenten i Den europeiske jødiske kongress, Moshe Kantor, sa at han var sjokkert over målfeiringen.

- Det er sykt at en velkjent fotballspiller kan gjøre en slik provoserende og hatsk gest foran titusenvis av mennesker. Det bør ikke tolereres, sa Kantor.

Anelka selv har hele tida hevdet at han bare vil hedre en fransk venn, komikeren Dieudonne, som bruker «La Quenelle» i sine forestillinger. Franskmannen sier at tegnet ikke er anti-semittistisk, men heller en måte å uttryke avstand fra de konvensjonelle sosiale, politiske og økonomiske prinsippene i samfunnet.

• West Brom møter Everton til Premier League-kamp klokka 21:00 i kveld.