Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne arrangørtabben kunne kostet Jakob Ingebrigtsen gullet

Da Jakob Ingebrigtsen løp over målstreken på gårsdagens 1500-meter, viste rundetelleren at det var én runde igjen. Han var forvirret.

VAR USIKKER: Jacbob Ingebrigtsen innrømmer at han var i villrede på grunn av rundetelleren. Skjermdump med tillatelse fra NRK.
VAR USIKKER: Jacbob Ingebrigtsen innrømmer at han var i villrede på grunn av rundetelleren. Skjermdump med tillatelse fra NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et nervedrama de siste meterne da Jakob Ingebrigtsen sikret sitt første EM-gull og familien Ingebrigtsens tredje EM-gull på 1500-meter i går.

Jacob hadde en solid ledelse inn på oppløpet, men den ble sakte, men sikkert spist opp i det de nærmet seg mållinjen.

Forvirret

Da de løp i mål, var det fire fattige hundredeler som skilte Ingebrigtsen og polske Marcin Lewandowski, som sikret sølvet.

I etterkant sto yngstebror Ingebrigtsen perpleks og stirret mot resultattavla. Han var usikker på om det holdt til gull, og usikkerheten ble ikke mindre av at han forklart at det sto et ett-tall på rundetelleren.

Hadde han gjort noe feil?

- Jeg skjønte først at jeg hadde vunnet da jeg så at det sto en drittunges navn på 1.-plassen på storskjermen, sa Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet etter det eventyrlige EM-gullet.

På oppløpet var han nemlig i villrede.

- Det var veldig mye rare greier. Det var et ett-tall på rundetelleren, og det kom ingen raskt bakfra. Så det var ingenting som tydet på at det var oppløpet på sisterunden. Det var rart, forteller 17-åringen.

- Det var veldig mye som tydet på at jeg hadde gjort noe feil. Jeg hadde for god kontroll. Jeg spurtet i en viss grad på oppløpet, men hadde mer å gå på. Jeg har aldri følt meg så bra og aldri vært så bra heller.

Arrangørtabbe

Heldigvis, både for Ingebrigtsen og de norske supporterne som jublet, var alt riktig. Han løp raskest av alle.

Og i dag innrømmer arrangøren overfor NRK at de tabbet seg ut under løpet:

- Rundetelleren glemte å stille det fra 1 til 0. Det er bare å beklage, det var en feil. Dommerne vet vanligvis hva de skal gjøre, og jeg aner ikke hvorfor det ble sånn. Han er veldig trist over feilen, og det er bare å beklage det, sier Klaus Hartz, sportslig ansvarlig for EM i Berlin til NRK.

Pappa og trener Gert Ingebrigtsen sier følgende til NRK:

- Det var veldig nærme, så hvis han hadde bremset, kunne hundredelene røket. Men det blir bare spekulasjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!