FORNØYD MED AVTALEN: Generalsekretær i NFF Kjetil Siem og UEFAs generalsekretær Gianni Infantino med den underskrevede avtalen. Foto: UEFA
FORNØYD MED AVTALEN: Generalsekretær i NFF Kjetil Siem og UEFAs generalsekretær Gianni Infantino med den underskrevede avtalen. Foto: UEFAVis mer

Denne avtalen sikrer NFF over 230 millioner kroner fra UEFA

Solgt medierettighetene.

(Dagbladet:) Da Norges Fotballforbund (NFF) solgte medierettighetene til landskampene for perioden 2014-2017, fikk de 22 millioner euro av UEFA.

Nå har UEFA igjen kjøpt rettighetene, for perioden 2018-2022. Denne gangen steg beløpet til 27 millioner euro - over 230 millioner kroner.

- Det er mye penger, og vi er glade for at landslagsfotballen er så attraktiv. Vi er den største idretten i Norge med rundt 370 000 aktive utøvere, og midlene vi får inn skal vi bruke godt til å videreutvikle norsk fotball både i topp og bredde, sier generalsekretæren i NFF, Kjetil Siem, i en e-post til Dagbladet.

Etter at UEFA kjøpte medierettighetene, har inntektene blitt høyere enn da NFF selv solgte rettighetene.

Ifølge Siem vil UEFA i tillegg til videresalg av rettigheter, legge større føringer på selve gjennomføringen av kamparrangementene.

- Stort sett har dette gått problemfritt i Norge. Vi har en god dialog med UEFA, og dette har fungert godt. Så er det naturlig at vi kan ha ulike innganger på hvordan vi løser enkelte detaljer, sier Siem.

Økt attraktivitet I 2018 vil seriespillet Nations League starte opp. Det vil erstatte privatlandskampene som arrangeres, og NFF har stor tro på økte inntekter både i forbindelse av UEFAS medierettighetsskjøp og seriespillet.

- Nations League vil øke våre inntekter fra salg av medierettigheter til landslagsfotball. Vi må huske på at Nations League kommer i tillegg til ordinære kvalifiseringskamper, ikke minst er kampene tellende. Det er med på å øke attraktiviteten, forteller Siem.

Det nye seriespillet betyr at de beste nasjonene møter hverandre i 1. divisjon, de nest beste i 2. divisjon og så videre. Det vil si at Norge ikke vil møte stormakter som Tyskland, Italia og Spania i privatlandskamper på en stund.

- I første omgang vil vi ikke få de største publikumsattraksjonene til Ullevaal utenom ordinære kvalifiseringskamper, men det at kampene har betydning og kan gi plass i den ordinære kvalifiseringen, er vi overbevist om vil veie opp for dette.

For om man ikke kvalifiseres i de ordinære kvalifiseringene til mesterskap, kan Nations League gi en plass i disse mesterskapene.