TIL UNITED? Sky Sports melder i ettermiddag at Manchester United og Torino er blitt enige om en overgangssum for Matteo Darmian. Foto:   EPA / ANDREA DI MARCO / NTB Scanpix
TIL UNITED? Sky Sports melder i ettermiddag at Manchester United og Torino er blitt enige om en overgangssum for Matteo Darmian. Foto: EPA / ANDREA DI MARCO / NTB ScanpixVis mer

Denne backen er på vei til Manchester United: - Kan til tider selge seg billig

Matteo Darmian.

(Dagbladet): Manchester United er blitt koblet til en rekke spillere så langt i sommer, men på nåværende tidspunkt er nederlandske Memphis Depay det eneste store navnet som har kommet inn dørene på Old Trafford.

Nå virker det som rekrutt nummer to er på vei.

Sky Sports skriver nemlig i ettermiddag at den italienske landslagsbacken Matteo Darmian (25) nærmer seg en overgang til Louis van Gaals mannskap.

162 mill. kroner TV-kanalen melder at United er blitt enig med Torino om en overgangssum for Darmian. Den skal visstnok ligge på 18 millioner euro, som tilsvarer cirka 162 millioner kroner.

Matteo Darmian er et AC Milan-produkt, men har spilt i Torino siden 2011. Han beskrives som en allsidig back, som kan spille både på høyre og venstre side eller som midtstopper.


Det meste tyder imidlertid på at van Gaal henter Darmian for å bruke ham som høyreback. Nederlenderen har ikke hatt spesielt sto tiltro til skadeplagede Rafael, mens Antonio Valencia - som spilte en del som vingback sist sesong - har åpenbare mangler defensivt.

- Entusiastisk Fotballekspert Tor Kristian Karlsen skriver på sin Twitter-konto at Darmian er en «potensiell grei signering for Man Utd».

«Entusiastisk & intens i spillestilen, aggressiv i press/førsteforsvarer - således litt utypisk for italiensk back, men slikt er nyttig i PL», skriver Karlsen, før han legger til:

«Ingenting å utsette på de fysiske forutsetningene: hurtig med og uten ball, godt offensivt driv».

«Mitt inntrykk er at han til tider kan selge seg billig én-mot-én defensivt fordi han er så hissig i press. Han forårsaker også relativt mange frispark».


Sky Sports erfarer at United kan tenke seg å selge Rafael hvis avtalen med Torino og Darmian går i boks.

Galatasaray, Napoli og Fiorentina skal være interesserte i den brasilianske backen.