Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denne Barcelona-feiringen får ekspert til å undre

- Spillerne vet jo hva resten av verden prater om.

FÅR VELAND TIL Å UNDRE: La Liga-ekspert Petter Veland spekulerer på betydningen av at Barcelona-spillerne ikke feiret sammen med trener Luis Enrique etter Neymars 1-0-scoring. Her er det Gerard Pique som roper høyest i første omgang. Foto: Albert Gea /  REUTERS / Scanpix
FÅR VELAND TIL Å UNDRE: La Liga-ekspert Petter Veland spekulerer på betydningen av at Barcelona-spillerne ikke feiret sammen med trener Luis Enrique etter Neymars 1-0-scoring. Her er det Gerard Pique som roper høyest i første omgang. Foto: Albert Gea / REUTERS / Scanpix Vis mer

• Barcelona - Atlético Madrid 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Flere spanske medier har den siste tiden rapportert om det som skal være store uenigheter internt i Barcelona - både i spillergarderoben og på styrerommet.

Et av de største problemene skal være Lionel Messi (27) og lagkameratenes misnøye med trener Luis Enrique (44). Tirsdag spekulerte derfor La Liga-ekspert Petter Veland på om de bevisst ville underprestere i kveldens toppkamp mot Atlético Madrid for å få sjefen fjernet.

Det skjedde ikke. I stedet for ble Camp Nou-publikummet begeistret av et heltent hjemmelag i første omgang. Etter de første 45 minuttene var stillingen 2-0, etter scoringer av Neymar og Luis Suárez.

Undret over feiringen I C More-studio i pausen gjorde imidlertid Veland det klart at han overhodet ikke var overbevist.

Eksperten var ikke overbevist om at det var hardt pressede Enrique som var grunnen til at Barcelona-spillerne bokstavelig talt blødde for drakten - noe Veland begrunnet med Barca-stjernenes oppførsel i feiringen av 1-0-målet.

- Hvis jeg hadde vært Barcelona-spiller og ville at Luis Enrique skulle fortsette og alt det som har vært i media bare var tøv - hva hadde jeg gjort da? spurte Veland før han svarte på sitt eget spørsmål:

- Jeg hadde løpt bort til benken, omfavnet Luis Enrique og vist hele verden at dette her bare er tull, men de gjør ikke det. Man skal kanskje ikke tolke så veldig mye ut av det, men spillerne vet jo hva resten av verden prater om! Hvis de vil beholde Luis Enrique -  hva hadde vært den beste måten å vise det på? Å løpe bort å gi ham en klem, gjentok Veland.

Pustet lettet ut Det ble ingen klemmer eller omfavnelser fra noen av spillerne til treneren i 2. omgang heller. Det ble til gjengjeld flere scoringer. Først var det Atlético Madrid som fikk nettkjenning da Mario Mandzukic' banket et straffespark av den billige sorten i mål.

Så var det verdens kanskje aller beste spiller som sto fram og tok ansvar da Barcelona sto i fare for å gi fra seg to viktige poeng. Tre minutter var igjen på klokka da Messi fikk sjansen fra kloss hold. En sjanse den 27 år gamle argentineren ikke lot gå fra seg.

For tredje gang i kampen feiret spillerne en scoring med høylytt jubel, mens fansen på tribunen pustet lettet ut. Det så også klubbpresident Josep Bartomeu ut til å gjøre da kameraene fanget ansiktet hans sittende på VIP-tribunen.

Med det som så ut til å være et lettelsens sukk, kunne Bartomeu konstatere at presset i det minste ikke ville øke på grunn av et nytt svakt sportslig resultat.

Det betyr samtidig at Barcelona ligger på 2. plass etter 18 spilte La Liga-runder - ett poeng bak ledende Real Madrid. Atlético blir stående som Spanias foreløpig 3. beste lag, fire poeng bak byrivalen i hvitt som har fordelen av å ha én kamp mindre spilt enn begge konkurrentene.

Nektet å svare Etter oppgjøret fikk Neymar spørsmål om den rapporterte krisen. Brasilianerens svar vil ikke akkurat bidra til en slutt på snakket om en intern krise.

- Det som har skjedd har skjedd. Vi spillere har fokusert på å få overskriftene tilbake på det som skjer på banen, sier Neymar i invervjuet som ble vist på C More.

- Er dere misfornøyde med Enrique?

- Det ønsker jeg ikke å svare på.

- Hvem bestemmer mest - Messi eller Enrique?

- Det er president Bartomeu, svarer Neymar, ifølge Veland som oversatte intervjuet.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

BLØDDE FOR DRAKTEN: Neymar måtte få behandling for et kutt i leggen etter en tøff duell i første omgang, men brasilianeren kom seg tilbake på banen igjen etter noen minutter. Foto: Manu Fernandez / AP / Scanpix
BLØDDE FOR DRAKTEN: Neymar måtte få behandling for et kutt i leggen etter en tøff duell i første omgang, men brasilianeren kom seg tilbake på banen igjen etter noen minutter. Foto: Manu Fernandez / AP / Scanpix Vis mer